Video Cluj. Emil Boc, mesaj pentru elevi: Sunt convins că vor apărea probleme delicate dar vom putea depăși orice situație așa cum, înaintașii noștri, acum 100 de ani, în plină gripă spaniolă, nu au avut frică și au realizat Marea Unire de la Alba Iulia

Updated on septembrie 14, 2020 Primarul Emil Boc a transmis un mesaj cu ocazia începerii unui nou an școlar. Edilul atrage atenția asupra problemei reprezentate de coronavirus și spune că prin buna colaborare a instituțiilor se va depăși orice situație apărută în mediul școlar.

„Dragi clujeni, dragi români, începem un nou an școlar  în cele mai complicate vremuri poate din ultima sută de ani și cu siguranță în cele mai grele condiții de după cel de al doilea război mondial.
Video Cluj. Emil Boc, mesaj pentru elevi: Sunt convins că vor apărea probleme delicate dar vom putea depăși orice situație așa cum, înaintașii noștri, acum 100 de ani, în plină gripă spaniolă, nu au avut frică și au realizat Marea Unire de la Alba Iulia 1

Prioritățile noastre din acest moment sunt legate direct de asigurarea siguranței sanitare a elevilor în școli, creșe și grădinițe și de asigurarea dotărilor corespunzătoare pentru ca educația să meargă mai departe.

În acest să ies am investit în acest an peste 9 milioane de euro pentru ceea ce înseamnă dotarea școlilor cu echipamente medicale și de protecție cu dotarea școlilor cu echipamente de ATI, pentru desfășurarea învățământului în formatul online sau hibrid, pentru dotarea cu mobilier, pentru reparațiile la școli creșe și grădinițe

De asemenea, am extins programul autobuzelor școlare de la 12 la 14 trasee astfel încât astăzi aproape orice cartier al orașului este conectat cu educația și cu transportul elevilor la școală.

Nu în ultimul rând, aș menționa continuare a politicilor legate de bursele școlare. Toți elevii care vor avea peste 8,50 vor primi bursă și vom continua susținerea facilităților de transport gratuit la școală.

La fel ca în fiecare an, 20% cel puțin din banii pe care îi plătesc clujenii prin impozite și taxe merg în educația copiilor noștri.

Împreună cu dumneavoastră am dus Clujul pe primul loc în materie de educație. Clujul este pe primul loc la examen de capacitate la examenul de bacalaureat la examenul de Titularizare a profesorilor. Este o adevărată citadelă culturală și școlară

Recent, Clujul a intrat intr-o finală extrem de selectă, în primele șase orașe din Uniunea Europeană în competiția pentru Capitală Europeană a Inovării. Acolo am depășit zeci de orașe din Uniunea Europeană și deja am asigurat un premiu de 100.000 de euro intrând în această galerie selectă cu Valencia cu Viena.

Împreună am reușit și vom reuși și de această dată să trecem peste această pandemie.

Dragi clujeni, împreună am reușit să creăm un ecosistem al performanței la Cluj.

Refuz ideea unei generații pierdute din cauza pandemiei. Sunt convins că vor apărea probleme delicate în perioada următoare dar cu buna colaborarea dintre noi, echipe medicale, echipa administrativă, părinți, profesori vom putea depăși orice situație care va părea în viața noastră educațională și școlară așa cum înaintașii noștri acum 100 de ani în plină gripă spaniolă nu avut frică și au realizat Marea Unire de la Alba Iulia.

Vezi video aici:

Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut și faceți pentru Minunatul nostru oraș și sunt convins că vom mai avea un an școlar bun cu note bune pentru elevi și cu performanță pe toate un an școlar bun tuturor.

Vă mulțumesc!”, a fost mesajul primarului.

error: Content is protected !!