Românul Horace Dediu a inventat un nou cuvânt care acum este folosit pe tot globul

Updated on septembrie 12, 2020 Horace Dediu, un analist româno-american a inventat un nou cuvât care este folosit în întreaga lume. Analist axat pe telefonia mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple, Horace a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici.

Românul, născut în Dumbrăveni, a studiat în Massachusetts după ce părinţii săi au emigrat în Statele Unite.

Românul Horace Dediu a inventat un nou cuvânt care acum este folosit pe tot globul 1

A absolvit ingineria computerelor la Tufts University, iar ulterior, un program MBA în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard și este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei, informează digi24.ro.

Horace Dediu a inventat termenul de „micromobilitate”. Termenul  se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori – printre acestea se numără bicicletele – electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

El a folosit acest termen pentru prima dată  într-un discurs din 2017, la un festival tehnologic din Copenhaga.

Ideea acestuia poate fi asemănată cu microcomputing-ul, în care miniaturizarea modalităţilor de transport pentru călătorii pe distanţe scurte este similară cu miniaturizarea microcomputerelor în scopul folosirii personale.

error: Content is protected !!