Raport nou. Simptomul COVID pe care doar barbații îl pot avea

Updated on septembrie 12, 2020 Medicii anunță că au mai descoperit un simptom COVID, care afectează doar bărbații.

Un american de 40 de ani a fost tratat de medici după ce a simțit durere în zona organelor genitale, la câteva zile de la infectarea sa cu COVID-19. Acest caz neobișnuit a fost menționat într-un raport medical din Statele Unite, care prezintă faptul că inflamația testiculului poate fi legată de boala COVID, potrivit gandul.ro.

Raport nou. Simptomul COVID pe care doar barbații îl pot avea 1

Raportul a fost emis de specialiști din San Antonio și publicat în American Journal of Emergency Medicine. Specialiștii spun că  în termen de 15 zile de la rezultatul pozitiv, un bărbat de 40 de ani avea testicule umflate anormal.

După mai multe teste medicale, medicii au constatat că, calitatea spermei a fost mult afectată, determinându-i să susțină că această inflamație dureroasă este legată de coronavirus.

„Calitatea spermei la bărbaţii infectaţi cu SARS-CoV-2 demonstrează o modificare a spermatocitelor, având potenţial un impact viitor asupra fertilităţii masculine”, au subliniat cercetătorii în raport, adăugând „complicaţiile trombotice ale SARS -CoV-2 pot afecta şi sistemul genito-urinar”, scrie CNEWS

error: Content is protected !!