Cluj. Ce spune primarul Emil Boc despre testarea în masă a profesorilor

Updated on septembrie 10, 2020 Primarul Emil Boc a fost întrebat de consilierul local PSD Dan Ioan Morar despre posibilitatea ca municipalitatea să realizeze o testare în masă a profesorilor, în condițiile începerii unui nou an școlar.

Edilul a explicat că există resurse financiare pentru testare, dar legile statului nu prevăd o astfel de acțiune.

Cluj. Ce spune primarul Emil Boc despre testarea în masă a profesorilor 1

 

“Legile statului român stabilesc foarte clar care sunt capacităţile de testare în funcţie de sistemul existent. Eu nu pot să decid cine se testeaza, numărul de testare este limitat pe zi, pe lună, etc. Dacă va exista o mărire a numărului de testare, va asigur că această susţinere finaciară o am”, a spus primarul, citat de Ziua de Cluj.

Întrebat de ce nu se apelează la serviciile clinicilor private, primarul clujean a replicat că “eu nu fac administraţie publică după ureche, nu sunt doctor, nu sunt expert în sănătate publică, eu respect ceea ce este acreditat de către specialişti, unii dacă vor să facă, să îşi asume. Am fost construit să mă bazeze pe date şi pe soluţii oferite de specialişti. Să lăsăm vocea specialiştilor să conteze în materie de sănătate”.

error: Content is protected !!