Cluj. O femeie a murit după ce s-a infectat de Covid în ambulanță, iar medicii au lăsat-o acasă, în familie, timp de o săptămână

Updated on septembrie 9, 2020 O femeie acuză medicii de la Clujana că mama sa, după ce a fost infectată cu coronavirus în ambulanță, a fost trimisă acasă timp de o săptămână. Mama sa, în vârstă de 71 de ani, a murit în această dimineață.

La mijlocul lunii august, Rostaș Maria, 71 de ani, s-a dus cu o ambulanță alături de alte două femei la Spitalul municipal Clujana, iar una dintre cele două, o femeie din Aghireșu, a fost depistată pozitivă cu coronavirus. Deși au stat în aceeași ambulanță, celelalte două paciente au fost lăsate de către medicii de la Clujana să meargă acasă, în familie, unde au stat circa o săptămână. Același lucru s-a întâmplat și cu șoferul de pe ambulanță.

Cluj. O femeie a murit după ce s-a infectat de Covid în ambulanță, iar medicii au lăsat-o acasă, în familie, timp de o săptămână 1

”După o săptămână toți cei care erau în ambulanță au primit rezultate pozitive, pentru infecția cu Covid-19. Și șoferul de pe ambulanță – despre care am înțeles că se află în stare gravă – și mama mea, căreia de asemenea i s-a înrăutățit foarte mult condiția.

Chiar nu pot să înțeleg, de ce au fost lăsați acasă? După ce au depistat-o pozitiv pe femeia respectivă, restul din ambulanță de ce au fost trimiși acasă să infecteze și alte persoane? Cine îi are în vedere pe contacții din familii, pe celelalte persoane care poate au intrat în contact cu cei din familii?”, a comentat Rostas Monica, conform Actual de Cluj.

Maria Rostaș a stat în spital și a făcut dializă, după care a fost externată. Rezultatul testului făcut atunci a venit numai în 1 septembrie și apoi a fost internată la Spitalul de Boli infecțioase. Fiica femeii este acum suspectă de COVID, internată, la fel și fiul acesteia care este pozitiv.

error: Content is protected !!