Rafila: „Nu știu cum au reușit…Bulgaria mergea pe un trend crescător, împreună cu România, chiar eram umăr la umăr dacă pot să zic așa. Până într-un anumit moment, când Bulgaria s-a oprit din creștere și a început să scadă”

Updated on septembrie 3, 2020 Medicul Alexandru Rafila, a spus sincer, joi la DC MEDICAL, că nu își poate explica de ce Bulgaria anunță o scădere a numărului de infectări cu coronavirus iar România anunță doar creșteri.

Val Vâlcu: Dacă m-aș referi la ciudățenii, m-aș referi la Bulgaria, unde portul măștii este în marile orașe, în zona de litoral nu prea.

Rafila: „Nu știu cum au reușit...Bulgaria mergea pe un trend crescător, împreună cu România, chiar eram umăr la umăr dacă pot să zic așa. Până într-un anumit moment, când Bulgaria s-a oprit din creștere și a început să scadă” 1

“Nu, a început lumea să poarte masca și în Bulgaria în ultima perioadă. Ce este interesant e că Bulgaria mergea pe un trend crescător, împreună cu România, chiar eram umăr la umăr dacă pot să zic așa. Până într-un anumit moment, când Bulgaria s-a oprit din creștere și a început să scadă. În momentul de față România are cca. 85 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, iar Bulgaria are 28!

Deci este o diferență foarte mare între Bulgaria și România, nu știu cum au reușit… E adevărat că în Bulgaria se testează și mai puțin, direct proporțional, pentru că accesul la testare e cel care, în momentul de față, ajută”, a declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.

error: Content is protected !!