Emil Boc: „Suntem pregătiţi la Cluj pe 14 septembrie să începem şcoala. Clasele 0-4 merg la şcoală în fiecare zi, clasele a 8-a şi a 12-a merg la şcoală în fiecare zi. Restul claselor au învăţământ hibrid”

Updated on august 30, 2020 Primarul Emil Boc a confirmat din nou faptul că autoritățile locale sunt pregătite pentru începerea anului școlar la data de 14 septembrie.

“Suntem pregătiţi la Cluj pe 14 septembrie să începem şcoala, sub rezerva avizării pe 7 septembrie de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu scenariu combinat. Clasele 0-4 merg la şcoală în fiecare zi, clasele a 8-a şi a 12-a merg la şcoală în fiecare zi. Restul claselor au învăţământ hibrid. Jumătate de clasă la şcoală, jumătate on-line, iar săptămâna viitoare se inversează”,  a declarat Emil Boc la Ziua Live. 

Cum va deschide Clujul școlile – Emil Boc: Avem rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru școli. Poate autoritățile vor lăsa decizia la nivel local

Acesta a spus că autorităţile clujene au lucrat pentru acest scenariu încă de când au apărut primele informaţii ale guvernului despre deschiderea anului şcolar. S-a asigurat dotarea cu calculatoare, laptopuri, căşti audio, camere video pentru şcoli.

„Au fost unele comunităţi unde nu era WiFi, degeaba ar fi avut tabletă. Am reuşit să amplasăm WiFi inclusiv în zonele defavorizate, pentru ca şi acei copii să aibă acces la educaţie, după ce au avut acces la tabletă. Aceste lucruri ţin de fişa postului (…) E uşor de zis nu-mi dă guvernul sau n-am primit indicaţii, n-am primit sfaturi. Părinţii trebuie să ştie ce fac în 14 septembrie. Aici sunt puţin mai radical cu cei care spun aşteaptă doar cu mâna întinsă sau să le dea de gratis”, a continuat primarul.

Primarul spune că oraşul a acţionat solidar, ca şi comunitate. Oamenii s-au respectat unii pe alţii, iar “triada bunului simţ: purtarea de mască, distanţarea socială şi spălatul pe mâini”, a fost respectată în mare parte.

error: Content is protected !!