Cluj: Sistem de supraveghere video unic în România, inaugurat la Câmpia Turzii

Updated on august 26, 2020 Un sistem unic în România, de supraveghere video, cu 132 de camere bazat pe Inteligență Artificială, a fost inaugurat în orașul Câmpia Turzii.

Sistemul de analiză video SecurifAI este gândit să vină în ajutorul personalului care se ocupă de supravegherea video în instituții sau locuri publice, în vederea prevenirii și detectării situațiilor care amenință siguranța persoanelor aflate în zona supravegheată video.

Cluj: Sistem de supraveghere video unic în România, inaugurat la Câmpia Turzii 1

”Sistemul SecurifAI, o tehnologie inovativă, unicat în țară, este implementat la Câmpia Turzii. Este cel mai performant din țară și se bazează pe Inteligența Artificială. Poate oferi alerte în timp real în cazul detectării unor evenimente anormale – persoane care se bat, mașini care intră într-o zonă pietonală, accidente de mașini, incendii sau explozii sau unor bagaje abandonate – care pot conține un dispozitiv explozibil sau arme biologice. Sistemul dispune de 132 de camere video”, a explicat primarul Dorin Lojigan, citat de stiripesurse.ro.

Sistemul oferă informații suplimentare despre identitatea sau starea de nervozitate a persoanelor care apar în imaginile preluate cu camerele de supraveghere.

Prin intermediul rețelei de camere video se va asigura un nivel sporit de protecție și ordine publică în Câmpia Turzii și se va pune accent pe păstrarea curățeniei, inclusiv la punctele de colectare a deșeurilor, parcuri și locuri de joacă.

„Astăzi am fost prezent la Câmpia Turzii, la inaugurarea proiectului de extindere al sistemului de supraveghere video din municipiu.

Îl felicit pe domnul primar și pe toți colaboratorii pentru această investiție extrem de importantă, care duce municipiul Câmpia Turzii în era smart city. Acest proiect este un beneficiu pentru județul Cluj pentru că asigură creșterea siguranței cetățenilor și creșterea eficienței activității de pază și susținere a ordinii publice.

Acest sistem implică tehnologia SecurifAI, aceasta fiind prima tehnologie la acest nivel de performanta din țară. Noul sistem include 132 de camere de supraveghere amplasate în 88 de străzi și zone ale municipiului iar centrul de monitorizare și înregistrare a imaginilor transmise va fi amplasat în spațiul special destinat din sediul Poliției Locale Câmpia Turzii”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

error: Content is protected !!