Cluj: Protopopiatul Gherla oferă ghiozdane pentru 60 de elevi din familii defavorizate

Updated on august 26, 2020 Programul anual „Un ghiozdan echipat pentru un copil vulnerabil, o șansă la educație performantă și la un viitor mai bun” desfășurat de Protopopiatul Gherla și filiala locală a Asociației Filantropia Ortodoxă va fi extins pentru a include 60 de copii proveniți din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială și de abandon școlar.

Campania a ajuns la a opta ediție și își propune să determine implicarea comunității în susținerea acestor copii, dintre care unii trăiesc în familii monoparentale sau sunt crescuți de familia extinsă, informează stiripesurse.ro.

Cluj: Protopopiatul Gherla oferă ghiozdane pentru 60 de elevi din familii defavorizate 1

Copiii vor primi câte un ghiozdan în care vor fi: un penar echipat, caiete, substanțe igienico-sanitare și mască de protecție pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

„Formarea tinerilor este esențială pentru familie și societate, iar azi, mai mult ca oricând, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor, de suportul companiilor și al persoanelor fizice”, a declarat Simina Trifan, asistent social la Protopopiatul Gherla.

„Credem cu tărie că investiția în educație este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună putem schimba destinele acestor copii care merită toate șansele la o viață socială normală”, a mai precizat ea.

Protopopiatul Gherla se desfășoară constant mai multe proiecte filantropice: Proiectul „Sfântul Stelian” oferă duminica o masă caldă pentru zeci de bătrâni singuri și vulnerabili, iar parohiile Gherla III și IV susțin refugiul pentru oamenii fără adăpost de la Cabana Brădet.

error: Content is protected !!