Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Updated on august 16, 2020 O expoziție care cuprinde 100 de icoane a fost deschisă publicului la Muzeul Etnografic Cluj. Expoziția poate fi vizitată până pe 20 septembrie.

Peste 100 de lucrari concepute de artişti consacraţi, pictori ţărani şi pricepuţi, dar şi de copii talentaţi, au fost expuse publicului până pe 20 septembrie, informează Ziua de Cluj. 

Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei 1 Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei 2

„Sunt expuse peste 100 de icoane. Noi, românii, credem în minuni. Satul Nicula s-a transformat într-un sat de pictori după minunea de la Nicula, atunci când Maica Domnului, într-un moment greu social şi politic al transilvănenilor, ar fi lăcrimat”, spune Maria Tonca, restaurator pictură.

Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei 3 Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei 4 Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei 5 Cluj: Expoziție cu 100 de icoane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei 6 Expoziție cu 100 de icoane

„Prezentăm mai multe scene din viaţa Maicii Domnului, adică naşterea Maicii Domnului, numită şi naşterea Precistei, intrarea Maicii Domnului în biserică, naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos.”

error: Content is protected !!