Scandal la USR Cluj. Emanuel Ungureanu a amenințat că se retrage din cursa pentru primărie

Scandal la USR Cluj după ce Emanuel Ungureanu a aflat că pe lista de consilieri se află un condamnat penal. Inițial a anunțat că se retrage dar conducerea centrală i-a promis că rezolvă situația.

„Azi, Comisia Națională de Arbitraj a validat candidatura lui Traian, fost condamnat penal. Așa cum am promis, îmi voi retrage candidatura la Primăria Cluj-Napoca dacă se va insista cu prezența lui Traian pe lista de consilieri locali. Nu voi participa la o competiție politică niciodată cu un membru al echipei fost condamnat penal. Luni, voi face public anunțul oficial de retragere, inclusiv demisia mea din USR”, a scris Emanuel Ungureanu pe un grup intern de Facebook al USR, potrivit stiripesurse.ro.

Scandal la USR Cluj. Emanuel Ungureanu a amenințat că se retrage din cursa pentru primărie 1

Dar, după puțin timp, deputatul nu a mai fost atât de sigur că se retrage. Emanuel Ungureanu a declarat pentru jurnaliștii de la Ziua de Cluj următoarele: „Nu o să mă retrag din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

Este o chestiune controversată cu un membru USR care s-a strecurat pe listă, fără să știm că a avut o condamnare penală, și partidul o să rezolve problema. Este foarte clar că eu nu pot să mă prezint în campania electorală cu un fost condamnat penal, toată lumea știe că este imposibil acest lucru. Astfel, partidul va găsi o soluție, care va fi ea, contează mai puțin.

Candidatura mea este valabilă, este cert acest lucru și sunt convins că și colegii mei vor găsi înțelepciunea colectivă să rezolve această problemă”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru ZIUA de CLUJ.