Cluj. Zeci de bicicliști și conducători de trotinete amendați de polițiști pentru că nu cunoșteau reguli elementare de circulaţie

Polițiștii din Cluj i-au luat la verificări pe bicicliști și conducători de trotinete pentru a vedea dacă au cunoștințe elementare de circulat în spațiul public. 23 de bicicliști şi 11 conducători de trotinete au picat testul și au fost amendați de polițiști.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 6 august a.c., în intervalul orar 18.00-20.00. În cadrul acţiunii au fost legitimate 216 persoane şi au fost verificate 184 de vehicule.

Cluj. Zeci de bicicliști și conducători de trotinete amendați de polițiști pentru că nu cunoșteau reguli elementare de circulaţie 1

Au fost verificaţi un număr de 24 de conducători de trotinete, urmărindu-se cunoaşterea regulilor elementare de circulaţie şi a obligaţiilor ce le revin pe timpul deplasării pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R, anunță polițiștii.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, 23 de biciclişti şi 11 conducători de trotinete au fost sancţionaţi contravenţional.

Alte 14 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea neregulamentară a străzii.

Poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinut un permis de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h. şi retrase 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice.