„Pădurea Clujenilor” – Noul parc din Cluj Napoca. Lucrările au început și vor fi finalizate în 2021

Updated on august 6, 2020 Lucrările la „Pădurea Clujenilor” parcul situat în cartierul Iris, pe Bulevardul Muncii, au început și deja sunt vizibile în teren, anunță viceprimarul Dan Tarcea.

„Aici ne propunem să amenajăm o pădure parc care să fie formată din grupuri masive de arbori, să fie o zonă de poiană, vor fi și două clădiri cu funcțiuni publice, un punct de belvedere, o tiroliană, o parcare, două pasarele, o alee principală care va traversa parcul de la Est la Vest, vor fi și câteva alei secundare, care vor merge spre toate zonele acestei păduri parc”, a declarat viceprimarul pentru Radio Cluj.

„Pădurea Clujenilor” - Noul parc din Cluj Napoca. Lucrările au început și vor fi finalizate în 2021 1

Suprafața noului parc va fi de 21 de hectare, mai mare ca cea a Parcului Central.

Termenul de finalizare este septembrie 2021.

Viceprimarul Dan Tarcea promite că, odată finalizată, Pădurea Clujenilor va fi o zonă verde unică în municipiu:

Ca și zonificare, vor fi câteva spații de plantății pentru stabilizarea solului, vor fi plantări masive de arbori împrejurul zonelor de poiană, vor fi zone decorative cu activitate densă și zone de taluzuri unde vor fi arbuști târâtori. Practic, ne propunem să plantăm aproximativ 1500 de bucăți de arbori de mari dimensiuni, vor fi 85.000 de mp pe care se va planta un mixt de semințe de gazon și flori și vor fi create câteva grupuri de arbuști decorativi prin flori și frunze.

error: Content is protected !!