Festivalul de Film Transilvania este primul mare festival din Europa care are loc în pandemie

Festivalul de Film Transilvania şi-a deschis porţile pentru zece zile pline de proiecţii.  Este primul mare festival din Europa care are loc în pandemie, a spus preşedintele TIFF-ului, Tudor Giurgiu.

Gala de deschidere a festivalului a avut loc aseară în Piaţa Unirii cu doar 500 de persoane care au urmărit filmul “La Belle Epoque”. Organizatorii au luat toate măsurile de siguranţă, iar dacă mergi la festival, un sistem inteligent îţi va măsura temperatura după ce faţa îţi va fi scanată.

Festivalul de Film Transilvania este primul mare festival din Europa care are loc în pandemie 1

„Mă bucur că suntem prezenţi în număr atât de mare. Suntem în tot Clujul de la curţi de licee, facultăţi, la Hoia, la Bonţida şi m-aş bucura ca oamenii să vină la film, să însemne petru ei o reîntoarcere la normalitate. Cred că e primul mare festival care se întămplă.

Nu doar în România, dar şi în Europa. Cel mai complicat a fost să ne gândim cum vom face în aer liber. Din fericire vor fi regizori şi producători la Cluj. Va fi un festival al filmului românesc anul acesta”, a spus Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF, citat de mediafax.ro.