Emil Boc: „Nu este de joacă cu virusul. Am așteptări de la românii responsabili, nu de la PSD. La Cluj sunt oameni cu simț civic și cu solidaritate socială, care le atrag altora atenția să-și pună mască atunci când se urcă în autobuz”

Primarul Emil Boc a comentat, în direct la Realitatea Plus, declarațiile președintelui Iohannis, dar și reacția PSD-ului, care amenință cu moțiune de cenzură.

Klaus Iohannis i-a criticat pe cei de la PSD: „Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de guvern.

Emil Boc: „Nu este de joacă cu virusul. Am așteptări de la românii responsabili, nu de la PSD. La Cluj sunt oameni cu simț civic și cu solidaritate socială, care le atrag altora atenția să-și pună mască atunci când se urcă în autobuz” 1

Situația nu a convenit PSD-ului. Guvernul, președintele, autoritățile și-au făcut treaba. Atunci, PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români.

Din păcate, PSD controlează încă majorități în Parlament, împreună cu alții cu care pactizează – cu UDMR de exemplu, să nu uităm că PSD a pactizat cu UDMR pentru a trece pe șest autonomia așa-zisei secuimi. Și atunci PSD a acționat acolo unde are putere în Parlament.

A făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Cu un cinism inimaginal, au tras de timp ca sa nu apara noua legislatie.

Stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul. Pe voi vă arăt cu degetul”, a declarat Iohannis.

În replică, Marcel Ciolacu, președintele PSD, amenință guvernul cu moțiune de cenzură.

Si primarul Emil Boc îi critică pe cei de la PSD: „În starea de urgență, lucrurile au fost ținute foarte bine sub control. Când a intrat majoritatea PSD la butroane, s-a petrecut acest haos. Din nefericire, acest haos este pe seama cetățenilor români. Nu politicienii suferă din cauza pandemiei. Ceea ce s-a întâmplat în Lombardia, putea fi un model de bună practică pentru noi. La noi am văzut politicieni de la PSD instigând la nepurtarea măștii. Nu o să vină Europa să ne învețe să respectăm măsurile de distanțare și purtarea măștii. Esența PSD-ului când ajunge la guvernare: haos”, a declarat Emil Boc, citat de realitateadecluj.net

„Ne apropiem de 700.000 de decese la nivel mondial. Nu este de joacă cu virusul. Am așteptări de la românii responsabili, nu de la PSD. La Cluj sunt oameni cu simț civic și cu solidaritate socială, care le atrag altora atenția să-și pună mască atunci când se urcă în autobuz. Guvernul face tot ce îi stă în putință: a suplimentat fondurile CoVID, a mărit numărul de paturi de la ATI. Agravarea crizei CoVID închide spitale unde se tratează altfel de pacienți, iar spitalele acestea trebuie să devină spitale de suport CoVID”, a mai spus acesta.