Adriana Cristian: „În Cluj 2 gemeni au fost printre cei 175 norocoși (din 1406 cereri) care au prins un loc la creșă…la creșe diferite. E de ras sau de plâns?”

Updated on iulie 28, 2020 Se anunță probleme mari cu creșele din Cluj și din România. Se pare că guvernul va limita numărul copiilor dintr-o grupă ceea ce va duce la micșorarea înscrierilor.

Adriana Cristian (USR): „În Cluj 2 gemeni au fost printre cei 175 norocoși (din 1406 cereri) care au prins un loc la creșă…la creșe diferite. E de ras sau de plâns?

Adriana Cristian: „În Cluj 2 gemeni au fost printre cei 175 norocoși (din 1406 cereri) care au prins un loc la creșă...la creșe diferite. E de ras sau de plâns?” 1

Și dacă nu era perioada COVID numărul de respinși ar fi fost extrem de mare la fel cum a fost și anul trecut și acum doi, trei, patru, cinci, șase….ani.

…………

Orașul nostru are o problemă mare cu lipsa locurilor la creșe și grădinițe și se datorează exclusiv modului în care a crescut orașul. Nu e o problemă ușor de rezolvat, construcția de creșe noi trebuie sa fie doar una dintre soluții, bonusul pentru bone (200 Ron din cei minim 1500 cat costă o bonă) trebuie analizat cum il poți mări eventual cu reducerea numărului celor ce primesc pentru a fi cu adevărat un ajutor și nu numai o măsură de PR, ce trebuie însă să facem e să suplimentăm cu creșe pe structură ușoară, cu parteneriate public -private, cu încurajarea unui sistem de mini-creșe și să nu mai construim cartiere noi daca nu există în prealabil infrastructura educațională necesară. Adevărat, pentru a face asta e nevoie de curaj, curajul de a zice că se poate și altfel chiar dacă sunt interese mari la mijloc.

Până una alta primul pas ar fi însă ca administrația locală să recunoască că lipsa locurilor la creșe e o problemă care-i depășește și că măsurile luate până acum sunt insuficiente și să ceară ajutor, să organizeze ședințe de găsire a soluțiilor cu toți acționarii și cei interesați și apoi să prioritizeze și să implementeze”.

error: Content is protected !!