Medicul Virgil Musta, despre situația de la CFR Cluj: „Testele pot fi fentate.  Nu pot să spun public că lumea poate va încerca să păcălească sistemul, dacă au nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ”

Updated on iulie 27, 2020 Situație ciudată la CFR Cluj. De remarcat că cei din conducerea clubului nu au venit cu nicio poziție oficială după ce jucătorii au fost testați negativ la o săptămână după ce au primit rezultatul pozitiv la coronavirus.

Medicul Virgil Musta vine cu informații referitoare la testele de coronavirus, care pun la îndoială eficiența acestora. Medicul de la Timișoara a comentat cazul echipei CFR Cluj, unde au existat 26 de cazuri confirmate de Covid-19, iar la scurt timp, la retestare, toate au ieșit negative: „Testele pot fi fentate”, spune dr. Musta, de la Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”- Timişoara, citat de Gandul. 

Medicul Virgil Musta, despre situația de la CFR Cluj: „Testele pot fi fentate.  Nu pot să spun public că lumea poate va încerca să păcălească sistemul, dacă au nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ” 1

„Există riscul ca testele să fie pozitive la prima testare, iar la a doua testare, dacă pacienţii ştiu să fenteze mecanismul, chiar să îl fenteze. Nu am datele necesare să explic, dar pot fi fentate. Nu pot să spun public că lumea poate va încerca să păcălească sistemul, dacă au nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ.

Boala apare în câteva zile, dar există posibilitatea ca într-o perioadă scurtă de timp să nu apară în faringe virusul.
Testele pot da o eroare de 70%, atrage atenția medicul de la Timișoara.

Diagnosticul pentru depistarea virusului se face printr-o anumită metodă, în care se determină din diferite produse patologice, din faringe, plămâni şi altele. Depinde de situaţia fiecăruia, dar pentru un diagnostic simplu se face testul din faringe, din gât. Toate laboratorele care fac testul trebuie să aibă echipamente care să nu dea erori. Totuşi, testele pot da o eroare de 70%, dar asta nu înseamnă că din 10 persoane care fac testul să fie pozitive toate 10. Poate nu au fost echilibrate echipamentele. ”, a declarat doctorul Virgil Musta la Fotbal Look.

Mihai Moisescu, directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj, spune că Dan Petrescu este încă internat iar ce la FRF spun că cei 5 angajați de la Mogoșoaia care s-au ocupat de cazarea celor de la CFR au primit test negativ după ce în urmă cu câteva zile au primit test pozitiv.

error: Content is protected !!