Reacție. DSP Cluj, după ce jucătorii CFR-ului au primit rezultat negativ la coronavirus. Dan Petrescu este încă internat la spital

Updated on iulie 26, 2020 DSP Cluj a ieșit la explicații după ce jucătorii de la CFR au fost depistați pozitiv iar după câteva zile au primit rezultate negative la coronavirus.

Mihai Moisescu, directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj, a vorbit în exclusivitate pentru ProSport și a încercat să explice situația.

Reacție. DSP Cluj, după ce jucătorii CFR-ului au primit rezultat negativ la coronavirus. Dan Petrescu este încă internat la spital 1

„Nu pot vorbi eu de ce ies unele rezultate într-un anumit mod, asta ține de laboratoare. Eu pot doar să interpretez ceea ce primesc. Pot să vă spun că după ce o să am toate datele voi încerca să închid ancheta epidemiologică.

Vă spun sincer că pe mine nu mă interesează meciurile lor. Îmi pare rău, înțeleg că au fost campioni anul trecut, dar eu sunt pus aici să am grijă de sănătatea oamenilor. Pe mine mă interesează să nu mai genereze infecție sau să răspândească virusul.

A fost un test pozitiv și două teste negative. Aștept să le văd și pe ultimele. Asta ar însemna că persoanele respective nu mai transmit infecția”, a declarat Mihai Moisescu.

Directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj a explicat că nu doar rezultatele testelor decid dacă se închide o anchetă epidemiologică. Trebuie ținut cont și de alți factori, extrem de importanți. A dezvăluit și când se pot întoarce la antrenament jucătorii formației CFR Cluj.

„Grupul echipei CFR este de 50 de oameni, nu toți au fost infectați, nu toți au fost împreună, așa că nu se poate vorbi că au fost greșite 20 de teste sau mai știu eu ce minuni. Eu spun că pe unii i-am ținut sub observație. Marele nostru fotbalist, care este acum antrenor la Cluj (n.r. Dan Petrescu) este în continuare internat din câte știu.

Ce este foarte important de știut este că decizia de a se întoarce jucătorii ține și de alți factori, nu doar de cele două teste negative.

Ancheta epidemiologică vizează și dacă au intrat în contact cu alte persoane, dacă au stat izolați. Din ce am înțeles, fotbaliștii au stat 10 zile, care e aproape ca și o carantină impusă de club”, a mai spus Moisescu.

Medicul a spus că pune pe primul loc sănătatea publică și a explicat când se va afla un răspuns pentru situația delicată de la CFR Cluj.

„Adevărul este că trebuie să învățăm toți din aceste cazuri, să înțelegem virusul mai bine și să vedem cum putem face să blocăm răspândirea lor. Voi încerca să închid ancheta epidemiologică în cursul zilei de luni sau marți, dar vă repet, fără legătură cu meciul pe care îl are echipa de fotbal.

Am înțeles că și azi (n.r. duminică) ar fi trebuit să aibă un meci… Eu încerc să îmi fac meseria de epidemiolog”, a declarat, în exclusivitate pentru ProSport, Mihai Moisescu, directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj.

Cosmin Naluca: „Toti jucătorii CFR Cluj au primit rezultate negative la testarea Covid-19, după ce la prima testare avuseseră rezultate pozitive. Cum vine asta?

Au avut sau nu coronavirus? Daca au avut, cum s-au vindecat toții, asa, brusc?! Daca n-au avut, ei au rămas înregistrați la cazurile noi din ziua in care s-a facut raportarea zilnică.

Cine stie cate astfel de cazuri or mai fi si pe care nimeni nu le centralizeaza, nu le scade din cazurile totale, le lasă acolo. (…)”

error: Content is protected !!