Emil Boc: „Avem 8 cazuri de COVID confirmate. Cei 8 colegi se simt bine, nu au probleme”. Ce spune primarul despre testările în masă

Updated on iulie 22, 2020 Primarul Emil Boc a confirmat informația apărută astăzi, potrivit căreia 8 angajați ai Primăriei Cluj Napoca sunt confirmați cu Covid-19.

„Primăria Cluj-Napoca are 3172 de angajați, la creșe, Poliție Locală, Spitalul Clujana, asistență socială, parcări, aparatul de specialitate. Avem 8 cazuri de COVID confirmate. Cei 8 colegi se simt bine, nu au probleme de nicio natură care să le pună viața în pericol”, a spus Emil Boc, citat de cancan.ro.

Emil Boc: „Avem 8 cazuri de COVID confirmate. Cei 8 colegi se simt bine, nu au probleme”. Ce spune primarul despre testările în masă 1

El a afirmat că autoritățile sanitare i-au transmis că, în acest context, nu există prevederi legale pentru testarea în masă a angajaților din Primărie.

„Mi s-a explicat că dacă s-ar aplica testările în masă s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome, care au probleme grave și trebuie să ajungă cât mai repede la un tratament. Legea spune, contacții direcți stau în izolare, dacă au simptome se face testarea și se internează”, a explicat Emil Boc.

Totodată, edilul a făcut apel către clujeni la responsabilitate și calm și la respectarea prevederilor legale privind stoparea răspândirii coronavirusului. Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar cu o zi înainte au depistat 5 angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

error: Content is protected !!