Două universități din Cluj selectate de Comisia Europeană să formeze universități europene

Updated on iulie 10, 2020 Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca, alături de alte cinci universități din România au fost selectate de către Comisia Europeană să formeze Universități Europene, în consorții cu instituții de învățământ superior europene.

“Șapte universități din România au fost selectate de către Comisia Europeană în cadrul apelului vizând constituirea rețelelor Universităților Europene.

universități europene

Comisia Europeană a anunțat astăzi, 9 iulie, rezultatele selecției în urma celui de-al doilea apel vizând Universitățile Europene. Din România, au fost selectate șapte universități, care se alătură celor trei instituții de învățământ superior alese în urma primului apel, transmite edupedu.ro.

Cele șapte universități sunt:
Universitatea Politehnica din Timișoara
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Universitatea Politehnica din București
Universitatea din Petroșani
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca
Universitatea de Vest din Timișoara

Universitățile Europene sunt alianțe transnaționale ale unor instituții de învățământ superior din întreaga Uniune Europeană care se aliază în beneficiul studenților, al profesorilor și al societății în ansamblul ei.

Comisia Europeană a anunțat cele 24 de noi universități europene care vor adera la primele 17 alianțe ale instituțiilor de învățământ superior selectate încă din 2019, din România fiind selectate șapte universități. Beneficiind de sprijin financiar din partea programelor Erasmus+ și Orizont 2020, ele sporesc calitatea, incluziunea, digitalizarea și atractivitatea învățământului superior european”.

error: Content is protected !!