Vlad. „Pe lângă șofer, sunt si motociclist. Nu ma tem de mine, ma tem de voi. De voi șoferii romani care sunteți inconștienți si nu va dați seama ca grăbindu-va ma puteți omori. Si nu ma tem de moarte, dar ar fi inuman si anormal pentru părintii mei sa ma îngroape. Pun o întrebare si voi da si răspunsul:”

Updated on iulie 5, 2020 Un clujean stabilit în Marea Britanie ar vrea să vină cu motocicleta în țară. Dar are o mare problemă: comportamentul șoferilor români.

Pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. CLUJ, Vlad V. a scris: „Scriu urmatoarele cu un gust amar…acum cand intreaga planeta este “in reluare”, cand totul este incetinit, cand economiile multor tari sunt ingenunchiate, cand umbla virusul mai liber decat romanii dupa revolutia din ’89, acuma vad si citesc despre accidente si tamponari zilnic. Imi sta inima in loc de fiecare data cand primesc o notificare de post nou pe grupurile de trafic si imi doresc sa nu fie victime grav ranite, sau mai mult, sa nu fie cineva pe care cunosc.
Vlad. „Pe lângă șofer, sunt si motociclist. Nu ma tem de mine, ma tem de voi. De voi șoferii romani care sunteți inconștienți si nu va dați seama ca grăbindu-va ma puteți omori. Si nu ma tem de moarte, dar ar fi inuman si anormal pentru părintii mei sa ma îngroape. Pun o întrebare si voi da si răspunsul:” 1
(foto arhiva)

Pe lângă șofer, sunt si motociclist. In 23 de ani de permis, cativa ani de curse, cativa ani de experienta in “motociclit”, kilometrii parcursi nu ii stiu dar sunt multi, din fericire nu am avut incidente in trafic (niciodata permis suspendat).

Locuiesc in strainatate, vreau sa merg in Romania pentru a-mi petrece vacanta (cu sacrificiul celor 14 zile de autoizolare impuse de catre autoritati), insa stau in cumpana. Nu ma tem de mine, ma tem de voi. De voi soferii romani care sunteti inconstienti si nu va dati seama ca grabindu-va ma puteti omori. Si nu ma tem de moarte, dar ar fi inuman si anormal pentru parintii mei sa ma ingroape.

“Pe strazi se moare”, e ceva ce intalnim in cartierele rau famate din orase indepartate de Romania, insa nu in accidente rutiere. Pe strazi nu se moare daca soferii sunt constienti.

“Mie nu mi se poate intampla”, BA DA!!! Ti se poate intampla chiar tie!!! Poti sa omori pe cineva ai carui parinti vor suferi! E contra naturii ca parintii sa isi ingroape copiii!!!

Pun o intrebare si voi da si raspunsul: mergand cu 36 km/h cati metri se parcurg intr-o secunda? 10!!! Conducand cu 72 km/h, 20…intr-o secunda!!! In cati metri opreste ORICE MASINA de la 72 km/h la 0? Aici nu raspund…stiu dar, nu va zic…incercati sa aflati…
Dintr-o data va grabiti…UNDE??? Merita graba aia sacrificiul unor vieti?

Mi-as dori ca acest grup sa devina unul de informare pentru unele noi restrictii de circulatie, sau sensuri unice noi, sensuri giratorii, zone alunecoase, avertizari de trafic si sa nu vad accidente cu victime.

Stiu, sunt idealist, insa daca unele tari pot, de ce nu Romania?

Injurati-l pe Sir Isaac Newton pentru legile fizicii, pe care niciun roman nu le poate schimba…viteza = metri parcursi, inertie, forte, etc…
Tac mai departe si sper sa nu citeasca amicii mei despre mine pe aici…”

error: Content is protected !!