Cluj. Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut o plângere penală: „12 cadre medico-sanitare: medici rezidenți, infirmiere, asistente medicale și un brancardier au fost infectate de o pilă a managerului Institutului Oncologic din Cluj”

Updated on iulie 3, 2020 Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere penală după ce la Institutul Oncologic din Cluj după ce 12 angajați, cadre medico-sanitare, ar fi fost infectate de „pilă a managerului Institutului”.

„FOCAR DE CORUPȚIE la Institutul Oncologic din Cluj și Direcția de Sănătate Publică Cluj!

Cluj. Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut o plângere penală: „12 cadre medico-sanitare: medici rezidenți, infirmiere, asistente medicale și un brancardier au fost infectate de o pilă a managerului Institutului Oncologic din Cluj” 1

12 cadre medico-sanitare: medici rezidenți, infirmiere, asistente medicale și un brancardier au fost infectate de o pilă a managerului Institutului Oncologic din Cluj, dr Cătălin Vlad.

Managerul Cătălin Vlad și Patriciu Achimaș, “tartorii” Institutului Oncologic din Cluj sunt protejați politic de Emil Boc, prietenul traficantului de organe Mihai Lucan și al managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petrică Șușca.

Am explicat în detaliu succesiunea de evenimente penale în denunțul depus astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj.

MAFIA medicală din Cluj este strâns legată de mafia politică penelisto-pesedistă care au sufocat de corupție acest oraș timp de 30 de ani”, a scis deputatul pe Facebook.

Vezi video aici:

Conducerea Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a transmis un punct de vedere referitor la plângerea penală a deputatului Emanuel Ungureanu.

”Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” a făcut obiectul unor atacuri fără precedent, total nejustificate, atacuri care au afectat grav atât pacienţii cu cancer, cât şi personalul medical, apreciem că această conduită/atitudine poate fi înțeleasă doar din punct de vedere subiectiv al acestora, din lipsa de vizibilitate sau de activitate profesională, din nevoia de afirmare şi rea-credinţă a unora.

Raportat la situația dată, dorim, pe scurt, să facem următoarele precizări:

Activitatea Institutului Oncologic, în perioada pandemiei, a avut următoarele prioritāti: – s-au asigurat prioritar şi oportun servicii medicale pacienţilor cu cancer, din toată țara, în timp ce alte instituții sanitare au funcționat la capacitate redusă; – s-au dispus toate măsurile pe care le-am considerat utile, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, în rândul pacienților şi al personalului propriu; – s-au dispus măsuri pentru asigurarea stocurilor de materiale şi echipamente medicale, – S-a efectuat periodic informarea şi pregătirea personalului, specific situației date; – s-au efectuat teste RT-PCR, în Departamentul de cercetare, în vederea depistării infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2, atât pentru personalul şi pacienții proprii, cât și pentru alte instituții sanitare din județul Cluj şi judeţele limitrofe;

Raportat la pacienți și cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, menționăm următoarele: – la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost consultaţi şi trataţi peste 13.000 de pacienți; – toți pacienții prezentați la consultaţii şi tratament la Institutul Oncologic, au fost triați și testați RT-PCR, conform “Metodologiei de supraveghere a Sindromului Respirator Acut Sever determinat de noul coronavirus COVID-19, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile”, rezultând un număr de 52 de pacienți pozitivi, care au fost transferați la instituţiile sanitare suport COVID-19; – o parte dintre pacienţii testați RT-PCR, s-au pozitivat în primele zile după testare, contaminând izolat, un număr de 24 de cadre medicale și personal auxiliar, care de asemenea au urmat procedurile stabilite prin metodologie.

Menţionăm faptul că, raportat la fiecare situație, Institutul Oncologic a dispus măsuri interne, a informat, în regim de urgență, toate instituţiile cu atribuții în acest domeniu, respectiv: Instituția Prefectului, I.J.S.U., D.S.P., M.S., I.N.S.P. precum şi alte instituții sanitare. De asemenea, toate „Anchetele epidemiologice a evenimentului cu cazuri de infectie cu SARS-CoV-2” au fost comunicate oportun D.S.P. Cluj.

Activitatea managerială a Institutului Oncologic s-a desfăşurat cu bună credinţă, maximă implicare şi eforturi susţinute, utilizând la maxim resursele umane şi materiale avute la dispoziție.

Apreciem faptul că activitatea Institutului Oncologic s-a desfăşurat în deplin consens cu interesul pacientului cu cancer și în concordanță cu prevederile legale, argumentele fiind susţinute de actele de control ale Curţii de Conturi, respectiv D.S.P. Cluj.

Pentru a se clarifica orice suspiciune, suntem dispuşi să solicităm Minstrului Sănătății efectuarea unui control de specialitate, pentru a certifica modul în care Institutul Oncologic şi-a desfăşurat activitatea.

În concluzie, regretăm faptul că munca personalului medical, care s-a dedicat acestei profesii, şi imaginea Institutul Oncologic, este pusă în derizoriu, pe baza unor vorbe aruncate în vânt, fără niciun argument factual”.

error: Content is protected !!