Emil Boc: „Să nu dea Dumnezeu cuiva să ajungă pe un pat de spital la terapie intensivă pentru a simți cu adevărat ce înseamnă acest coronavirus”

Updated on iunie 24, 2020

Emil Boc a comparat situația României în pandemia de coronavirus cu cea din Brazilia unde lucrurile sunt scăpate de sub control. 

Emil Boc: „În primul rând acest coronavirus se apropie de 10 milioane de cazuri în lume și de aproape o jumătate de milion de oameni care au decedat. Deci nu este o chestie cu care să glumim, nu  este un joc.

Emil Boc: „Să nu dea Dumnezeu cuiva să ajungă pe un pat de spital la terapie intensivă pentru a simți cu adevărat ce înseamnă acest coronavirus” 1

Este din nefericire o realitate și să nu dea Dumnezeu cuiva să ajungă pe un pat de spital la terapie intensivă pentru a simți cu adevărat ce înseamnă acest coronavirus.

În al doilea rând, avem exemple la nivel mondial de iresponsabilitate a unor lideri politici. Uitați-vă la  președintele Braziliei care printr o atitudine prin care a ignorat pur și simplu acest pericol, Brazilia a ajuns pe locul 2 în lume număr de decese și de cazuri coronavirus.

Repet, din cauza  unei atitudini iresponsabile unui șef de stat care a ignorat sfaturile specialiștilor.

Ajung la România. Este clar că nimeni nu are bagheta magică cu privire la modul cum se trece prin această pandemie. Pentru că nu există un manual scris și care să arate exact ce trebuie să facem.

Ai două opțiuni. Este opțiunea Brazilia: ignori complet și vedeți unde ajungem. Sau mergi pe variantă ponderată echilibrată și diminuezi cazurile așa cum este în România.

Uitați, Italia are o populație de trei ori mai mare decât România dar are de 30 de ori mai multe decese decât țara noastră pentru că nu au început la timp, au lăsat să treacă un interval de timp și a fost foarte greu să oprească răspândirea virusului.

De aceea cred că în această perioadă de pandemie trebuie să triumfe vocea specialiștilor iar oameni politici trebuie să pună în decizii Administrative aceste sfaturi ale specialiștilor și să nu se lase ademeniți de ideea unui vot a lui populist ieftin pentru că se joacă cu viața oamenilor.

Cred că din acest punct de vedere avem nevoie de echilibru în continuare, de a respecta regulile elementare de igienă, care trebuie să facă parte deja în cultura noastră, de la spălatul pe mâini la portul măștii și la evitarea aglomerațiilor.

Iar în spațiile închise, în mod obligatoriu se poarta mască. Gradual viața merge înainte,  avem nevoie în continuare și de dimensiunea economică dar nu pot să ai economie sănătoasă cu oameni bolnavi”.

error: Content is protected !!