Directorul Aeroportului din Cluj: ”Vin românii cu avionul până la Budapesta și de acolo cu microbuzul sau autobuzul, în România. Noi considerăm că riscul e mai mare decât dacă ar veni direct pe aeroporturile din România”

Updated on iunie 19, 2020 Un student încearcă de 3 luni să se întoarcă din România, acasă, în Mureș, din Spania. Și-a cumpărat bilete de avion pentru Aeroportul Cluj dar zborurile aici sunt interzise. De 7 pori i-au fost amânate zborurile. Directorul Aeroportului Cluj reclamă o situație inedită.

Mulți călători vin cu avionul până la Budapesta iar apoi iau autocaul până la Cluj. Nu ar fi mai bine să se redeschidă Aeroportul Cluj?

Directorul Aeroportului din Cluj: ”Vin românii cu avionul până la Budapesta și de acolo cu microbuzul sau autobuzul, în România. Noi considerăm că riscul e mai mare decât dacă ar veni direct pe aeroporturile din România” 1

Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a declarat pentru Libertatea: ”Vin românii cu avionul până la Budapesta și de acolo cu microbuzul sau autobuzul, în România. Noi considerăm că riscul e mai mare decât dacă ar veni direct pe aeroporturile din România”.

După ce Wizzair l-a anunțat că și zborul din 18 iunie este anulat, Vlad a scris ziarului Libertatea, adresând câteva întrebări premierului Ludovic Orban, cu speranța că mesajul său va primi un răspuns de la autoritățile române.

„Domnule prim-ministru, După ce ați decis să mențineți suspendarea zborurilor din Spania, am găsit varianta unui curse Tarom în 28 iunie, pe ruta Barcelona – București. Avionul ajunge la 22:40 în București, iar eu sunt din județul Mureș.

La acea oră, despre autobuz nu poate fi vorba, așa că-mi rămâne varianta trenului, primul tren disponibil fiind la ora 6, a doua zi.

Ar trebui să petrec noaptea undeva – aeroport, gară, hotel. Dincolo de costuri, aș vrea să vă întreb: Ai voie să te cazezi undeva pentru o noapte dacă se presupune că trebuie să ajungi imediat la domiciliu și să intri în carantină? Ai voie să circuli cu mijloace de transport în comun până la domiciliu?

Zborul pe care l-am plătit și care îmi e interzis e Barcelona – Cluj. De acolo, e foarte simplu să mă aștepte cineva la aeroport și într-o oră și jumătate să ajung acasă. Gândiți-vă la toți pasagerii care nu sunt din proximitatea Bucureștiului. Cum și în ce condiții călătoresc până la casa lor, având în vedere că trebuie să respecte condițiile de carantină?

E adevărat că ne-ați lăsat și varianta autocarului. E mai ieftin…. 150 de euro și face două zile până în România. Eu am găsit varianta de 43 de ore din Barcelona în Târgu Mureș.

Aș putea pleca în 21 iunie și aș ajunge în 23 iunie. Autocarul va opri pe drum la diferite benzinării, unde va trebui să interacționez, vrând, nevrând, cu o mulțime de oameni și, probabil, știti și dumneavostră cum stau cu igiena toaletele de lângă autostrăzi! În plus, în autocar voi sta două zile cu 50 de oameni”.

error: Content is protected !!