Emil Boc: „Tot circul legat de starea de alertă poate fi curmat dacă CCR judecă mai repede sesizarea pe care o are pe masă de la Avocatul Poporului. CCR nu o analizează, deși altădată a declarat repede neconstituționale prevederi care nu avantajau Guvernul. De ce nu procedează și acum cu aceeași celeritate?”

Updated on iunie 16, 2020 Primarul Emil Boc, profesor de drept constituțional la UBB, a declarat că CCR trebuie să judece rapid sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea adoptării, de către Parlament, a hotărârii de declarare a stării de alertă.

Dacă CCR declară neconstituționalitatea se încheie situația, astfel că se declară stare de alertă prin Hotărâre de Guvern care nu mai trebuie aprobată de Parlament.

Emil Boc: „Tot circul legat de starea de alertă poate fi curmat dacă CCR judecă mai repede sesizarea pe care o are pe masă de la Avocatul Poporului. CCR nu o analizează, deși altădată a declarat repede neconstituționale prevederi care nu avantajau Guvernul. De ce nu procedează și acum cu aceeași celeritate?” 1

„Tot circul legat de starea de alertă poate fi curmat dacă CCR judecă mai repede sesizarea pe care o are pe masă de la Avocatul Poporului, cu privire la neconstituționalitatea adoptării, de către Parlament, a hotărârii de declarare a stării de alertă. CCR nu o analizează, deși altădată a declarat repede neconstituționale prevederi care nu avantajau Guvernul. De ce nu procedeză și acum cu aceeași celeritate?”, a spus Boc, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a explicat că actuala situație trezește neîncredere iar oamenii nu mai pricep nimic, în condițiile în care Guvernul spune una, iar Opoziția altceva.

Potrivit lui Boc, o judecare extrem de rapidă a CCR ar fi binevenită, iar dacă se declară neconstituțională adoptarea, de către Parlament, a hotărârii de declarare a stării de alertă, totul se oprește la Guvern și nu mai este nevoie de aprobarea Parlamentului.

Avocatul Poporului a atacat la CCR în 3 iunie legea prin care s-a instituit starea de alertă din 15 mai.

error: Content is protected !!