Cluj. Ministrul Sănătății despre cozile de la Institutul Oncologic: „Este o problemă de management”. Explicații Nelu Tătaru

Updated on iunie 11, 2020 Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat desre problema cozilor de la Institutul Oncologic din Cluj Napoca.

„Sesizări sunt, am avut nişte discuţii, problema este de management la aceste unităţi sanitare în care, considerentele pe care le repetam şi acum două sau trei săptămâni, orice pacient vine cu o programare.

cozile de la Institutul Oncologic

Dacă toţi pacienţii sunt chemaţi la prima oră, săracii nu au decât să-şi aştepte rândul; atunci, respectarea oricăror reguli nu mai este o prioritate în condiţiile în care îşi aşteaptă rândul la un consult al unui medic”, a răspuns ministrul, citat de g4media.ro.

„Eu cred că acel management, acel corp medical trebuie să înţeleagă că avem o programare, avem o zi în care să chemăm acel om, o oră care să îi fie dedicată lui”, a arătat Tătaru.

Întrebat ce ar fi făcut în calitate de ministru cu privire la situaţia de la Cluj dacă România era încă în starea de urgenţă, Tătaru a răspuns: „Un corp de control şi o evaluare”.

Directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că problema cozilor e generată de faptul că bolnavii respectivi n-au putut să beneficieze de tratament în ultimele două luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

error: Content is protected !!