Cluj. Mandatul lui Emil Boc încetează pe 25 iunie. „Orice act pe care-l voi semna după 25 iunie poate fi atacat și anulat în instanță cu consecințe juridice multiple”

Updated on iunie 4, 2020 CCR a destabilizat din nou viața politică din România după ce a declarat neconstituționale OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia. Astfel, la 25 iunie încetează mandatele primarilor.

“Mandatul primarului merge până când următorul depune jurământul, dar orice act pe care-l voi semna după 25 iunie poate fi atacat și anulat în instanță cu consecințe juridice multiple. E nevoie ca, în cel mai scurt timp cu putință, Parlamentul să adopte o lege în care să precizeze la articolul 1: se prelungesc mandatele aleșilor locali până la data de… sau cu șase luni. La articolul 2 să spună că, prin Hotărâre de Guvern, va stabili Guvernul data exactă a alegerilor” a spus primarul Emil Boc, la Digi24, preluat de RTV. 

Cluj. Mandatul lui Emil Boc încetează pe 25 iunie. „Orice act pe care-l voi semna după 25 iunie poate fi atacat și anulat în instanță cu consecințe juridice multiple” 1

OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia sunt neconstituţionale, a decisi miercuri Curtea Constituţională, argumentând că prelungirea mandatelor aleşilor locali se face prin lege organică, de către Parlament.

Tot Parlamentul decide cine stabileşte data alegerilor locale, respectiva dacă aceasta e decisă prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern.

error: Content is protected !!