Grecia și Cipru vine cu o super-ofertă: plătește costurile vacanței, dacă te infectezi cu noul coronavirus

Updated on iunie 3, 2020 Guvernul cipriot a anunţat joi că va acoperi costul vacanţei pentru orice turist care va contracta noul coronavirus în Cipru. Autorităţile s-au angajat să acopere costul cazării, mânzării, băuturii şi medicamentelor pentru călătorii testaţi pozitiv cu coronavirus după intrarea în Cipru. Turiştii vor suporta numai costul transferului către aeroport şi al biletului de întoarcere în ţara de origine.

Ciprul a început să relaxeze restricţiile pentru coronavirus din 4 mai, iar guvernul anticipează că virusul va fi ţinut complet sub control până pe 31 mai. Afacerile din turism vor fi reluate pe 1 iunie, iar traficul aerian va fi reluat de pe 9 iunie, informează stiripesurse.ro.

Grecia și Cipru vine cu o super-ofertă: plătește costurile vacanței, dacă te infectezi cu noul coronavirus 1

Iniţial, vizitatorii vor fi rugaţi să facă un test pentru coronavirus în ţara lor, cu 72 de ore înainte de a călători în Cipru.

Până pe 20 iunie, guvernul intenţionează să ridice restricţiile de călătorie cu un număr de ţări, lista fiind publicată pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Turismului şi actualizată săptămânal.

Și Grecia va plati cazarea oricarui turist care, in timpul vizitei in aceasta tara, este depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al guvernului elen, Stelios Petsas.

“Am facut-o in trecut si o vom face in continuare. Ne asteptam la mult mai putine cazuri – sau chiar niciunul – pentru ca tarile europene din care asteptam turisti au o situatie epidemiologica in scadere”, a declarat Petsas, citat de ziare.com.

Zborurile internationale spre/ din Grecia se reiau la 15 iunie, iar turistilor li se va permite sa intre in tara fara sa aiba un test COVID-19 negativ asupra lor. In plus, vizitatorii nici nu vor fi bagati in carantina.

error: Content is protected !!