Cluj: Piscinele NU se deschid de la 1 iunie. Se redeschid sălile de fitness

Updated on mai 29, 2020 Piscinele la care publicul larg are acces nu vor fi deschise din 1 iunie, ci doar bazinele de înot vor fi accesibile doar sportivilor profesioniști, pentru antrenament sau competiții, dar fără participarea spectatorilor.

„Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine, acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea adoptată joi de Consiliul Național pentru Situații de Urgență, potrivit digi24.ro.

Piscinele NU se deschid

În schimb, sălile de fitness și forță se vor deschide pe 15 iunie, a anunțat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

Intrarea în sala de fitness va fi condiționată de un set de reguli de igienă și distanțare, a precizat Gabriel Toncean. De asemenea, sălile care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic se vor deschide înntr-o etapă ulterioară.

Printre măsurile de siguranță care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:

-accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
-distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați;
-aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor;
-se recomandă și aerisirea naturală;
-va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;
-nu va fi permisă folosirea dușurilor;
-în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

error: Content is protected !!