Cluj. Emil Boc, despre redeschiderea teraselor: „„Relaxarea e normală, se începe ușor cu terasele, pot să meargă patru persoane la o masă sau cei din familie, cu distanță de minim 2 m. E un lucru firesc…”

Updated on mai 29, 2020 Primarul Emil Boc a vorbit vineri dimineață la Ziua de Cluj Live despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. 

Emil Boc: „Relaxarea e normală, se începe ușor cu terasele, pot să meargă patru persoane la o masă sau cei din familie, cu distanță de minim 2 m. E un lucru firesc.

Emil Boc

La plajă la fel, să pregătească aceste lucruri care se fac peste tot în lume, au devenit modele de bună practică. E firesc ca și România să treacă la această etapă pentru că din fericire a fost gestionată bine până în acest moment și e bine că to gradual se face și această trecere.

Vom asigura asistență și suport logistic pentru cei care vor deschide activitățile economice. Ne vom implica alături de Inspectoratul Școlar pentru derularea în condiții normale a Capacității, a Bacalaureatului, cu tot ce înseamnă măsurile din partea noastră de igienă, de asigurarea dezinfecție spațiilor de învățământ.

Momentan se pot organiza doar evenimente cu 500 de persoane. În sectorul cultural sunt peste 3.000 de persoane cu carte de muncă în acest moment. Nu este vorba de o poveste că este doar o particularitate măruntă.

Am reușit să consolidăm prestigiul Clujului și datorită sectorului cultural.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în luna august, iar cu până la 500 de participanți și celelalte entități organizatoare pot să își desfășoare activitățile.

Am cerut fiecărui participant să își țină evenimentul, dacă se poate, deoarece noi, cei de la primărie, le vom susține financiar”. 

error: Content is protected !!