Cluj. Nu mai ai nevoie de declarație pentru a ieși din oraș, de la 1 iunie. Alte măsuri de relaxare anunțate de Klaus Iohannis

Updated on mai 28, 2020 Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din localitate, după data de 1 iunie.

„Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație”, a anunțat astăzi președintele, citat de digi24.ro.

Cluj. Nu mai ai nevoie de declarație pentru a ieși din oraș, de la 1 iunie. Alte măsuri de relaxare anunțate de Klaus Iohannis 1

Tot din data de 1 iunie vor fi luate și alte măsuri de relaxare.

„În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic”.

Totuși, președintele atrage atenția că epidemia încă nu a trecut.

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!”

error: Content is protected !!