Cluj. Cât costă o pereche de pantofi de distanțare socială inventați de un pantofar clujean

(Last Updated On: May 28, 2020)

Pantofii de distanțare socială inventați la Cluj au produs senzație în România. Au și un preț pe măsură. 

„Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă, se bagă, domnule, aproape de ține, parcă îți suflă în ureche. Am zis<hai să fac, domnule, niște pantofi, astfel încât cei care nu respectă să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia… să stea la distanță”, a declarat Grigore Lup, citat de digi24.ro.

Cluj. Cât costă o pereche de pantofi de distanțare socială inventați de un pantofar clujean 1 Cluj. Cât costă o pereche de pantofi de distanțare socială inventați de un pantofar clujean 2

„E destul de mult de lucru. Trebuie modificate calapoadele, din două facem unul. Trebuie un alt tipar pentru că e unicat, îți trebuie material mai mult, într-o astfel de pereche intră aproape un metru pătrat de piele…nu e chiar așa ușor de făcut”, a mai spus Grigore Lup.

Cluj. Cât costă o pereche de pantofi de distanțare socială inventați de un pantofar clujean 3 Cluj. Cât costă o pereche de pantofi de distanțare socială inventați de un pantofar clujean 4

De câțiva ani are propriul atelier pe strada Dâmboviței din în Cluj-Napoca. A simțit pe propria piele cum pandemia de COVID-19 i-a afectat și lui afacerea și a înțeles încă din primul moment că – mai ales acum când restricțiile s-au relaxat – e necesară păstrarea distanțării de siguranță pentru a putea trece mai repede peste această criză.

Cluj. Cât costă o pereche de pantofi de distanțare socială inventați de un pantofar clujean 5

Vezi video aici:

Meșterul clujean a început să vândă pantofii care ajung până la mărimea 70. Prețul unei perechi este de 500 de lei.