Se deschid terasele în Cluj. Ministrul Sănătății: „Dacă numărul de cazuri scade, terasele ar putea fi deschise de la 1 iunie”. De când poți să mergi la plajă, pe litoralul românesc

(Last Updated On: May 26, 2020)

Nelu Tătatru, ministrul Sănătății, a declarat că, țând cont de evoluția numărului de cazuri din ultimele zile, nu se pune acum problema instituirii unor noi restricții. Astfel, dacă trendul descendent va continua, ”ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie”.

„Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat.

Se deschid terasele în Cluj

Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi”, a declarat ministrul, citat de hotnews.ro.

Pe de altă parte, o evoluție favorabilă a epidemiei ar putea aduce măsuri de relaxare, precum deschiderea teraselor:

”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”.

În ceea ce privește deschiderea restaurantelor, Tătaru a afirmat că o decizie în acest sens va fi luată după ce se va constata cum a evoluat situația după deschiderea teraselor.