Cluj. Patru copii infectați cu coronavirus. Au și rujeolă! „Au intrat în contact cu persoane venite din Germania de la cules de sparanghel, unul este chiar rudă cu ei”

Updated on mai 26, 2020 Focar de coronavirus în devenire după ce patru copii infectați cu coronavirus au fost descoperiți în localitatea Viișoara. Primarul a solicitat autorităților județene instituirea carantinei.

Primarul Ioan Roman de la Viișoara a declarat pentru TurdaNews că în faza inițială copii au fost internați la Câmpia Turzii cu rujeolă, apoi au fost testați pentru coronavirus și testul a ieșit pozitiv, fiind trimiși ulterior la Cluj.

Patru copii infectați cu coronavirus

„Am luat măsurile necesare, s-a stabilit legătura cu autoritățile cu competențe în domeniu. Eu nu pot institui carantina le-am cerut să rămână în izolare la domiciliu…nu știu dacă vor respecta această măsură, de la trecerea la starea de alertă s-au relaxat prea mult măsurile și nimeni nu mai ascultă, am cerut sprijinul poliției.

Sunt testați acum și contacții direcți, sper să nu avem mai multe cazuri, sunt 90 de oameni acolo!

În plus, acești copii au intrat în contact cu persoane venite din Germania de la cules de sparanghel, unul este chiar rudă cu ei, când s-au întors în țară nu ne-au anunțat..s-a trecut sub tăcere acest aspect…ceea ce nu e corect” mai informează primarul Ioan Roman.

Dacă se găsesc și alte cazuri de coronavirus în zonă, situația poate deveni gravă.

error: Content is protected !!