Video Cluj. Urs pe străzile din Câmpia Turzii. Avertismentul primarului

Updated on mai 24, 2020 Un urs a fost filmat ieri seară pe străzile din Câmpia Turzii. Ursul a fost văzut ultima dată în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopții a fost căutat de lucrătorii de la Poliție și Poliția Locală.

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a scris: „ATENȚIE: Un urs a fost văzut pe străzile Câmpiei Turzii

Urs pe străzile din Câmpia Turzii

Începând de aseară, pe străzile Municipiului Câmpia Turzii a fost filmat un urs, care umbla liber și speriat.
Animalul a fost zărit, ultima dată, în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopții a fost căutat de lucrătorii de la Poliție și Poliția Locală.

Nu se știe dacă a rămas în zona Parcului Municipal sau dacă, traversând râul Arieș, a plecat spre comunele Viișoara sau Luna.

Atât Instituția Prefectului Județului Cluj, cât și Direcția Sanitar-Veterinară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost informați cu privire la prezența puiului de urs în zona Municipiului Câmpia Turzii.

Rugăm cetățenii să nu intre în panică și, în eventualitatea în care zăresc animalul, să NU INTERACȚIONEZE, SUB NICIO FORMĂ CU ACESTA, SĂ NU-L HRĂNEASCĂ ȘI să sune de urgențță la 112 sau Poliția Locală, la telefon 0264/991.

Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv și periculos dacă se simte încolțit, fiind cunoscute nenumăratele interacțiuni cu urșii, care s-au soldat tragic.

Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. ,

Vezi video aici:

Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim și să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni.”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

error: Content is protected !!