Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele …”

Updated on mai 22, 2020 Administrația locală are în vedere amenajarea de spații verzi și centre de cartiere moderne în toate zonele mari din oraș. Primarul Emil Boc a anunțat că se lucrează deja la mai multe proiecte în acest sens.

Pe modelul parcului Între Lacuri și a străzii Molnar Piuariu, prima stradă smart din România, administrația dorește să amenajeze astfel de zone în toate cartierele din oraș.

Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 1

„Noi acum ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului.

Cele două modele, strada Molnar Piuariu sau parcul Între Lacuri, îi invit pe clujeni să le vadă pentru că noi le vom duplica, le vom replica mai bine spus, în fiecare cartier al orașului. Acum lucrăm la pregătirea proiectelor ca modele de stradă smart, modele de centre de cartier să avem în fiecare zonă mare, începând cu Mănășturul, parcul Primăverii, deja s-a început un proiect de modernizare, zona din centrul Mănășturului va face obiectul unui concurs de soluții pentru a se crea, după modelul zonei din Mărăști, zonă smart.

De asemenea, în Zorilor, centrul de cartier va fi, la fel, prins într-un model de modernizare, în Grigorescu la fel. Dâmbu Rotund și Iris, zona aceea am dispus să găsim acele zone în care să creăm condiții și facilități și în materie de spații verzi și în materie de dotări.

Trebuie să construim în fiecare cartier și spații verzi, dar și spații moderne, pietonale, în care cetățenii să se simtă bine și să aibă condiții la fel cum le pot avea oriunde într-un stat modern din Uniunea Europeană”, a declarat primarul Emil Boc la o emisiune de radio.

Parcul Între Lacuri, un nou loc de recreere modern pentru clujeni

Parcul are o suprafață de 9450 mp. Este prevăzut cu mobilier modern, iluminat public cu tehnologie LED și telegestiune (poate fi controlat printr-o aplicație de pe telefonul mobil), sistem automat de irigații, sistem de supraveghere video, panou de afișaj electronic și stație de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice.

Parcul Între Lacuri Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 2 Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 3 Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 4 Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 5

Au fost plantati 165 de arbori și 400 ml de gard viu, flori și arbuști.

Parcul cuprinde:

  • zone cu echipamente de fitness/ joacă – 380 mp

  • alei pietonale principale din granit – 1120 mp

  • zone sport și joacă din cauciuc poliuretanic – 1220 mp

  • alte amenajări: fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED, pavilion în zona terenului de sport, toalete automate etc.

Lucrările la prima strada smart din România se apropie de final

Investiția vizează crearea unui culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate. 48 de arbori noi vor completa copacii existenți pe acest tronson, îmbunătățind semnificativ calitatea spațiului public. De asemenea, va fi instalat mobilier urban modern, ce permite încărcarea telefoanelor mobile sau tabletelor prin porturi USB, precum și două stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, cu câte 2 locuri fiecare.
Pe lângă reorganizarea spațială și dotările urbane menționate, este instalat un nou sistem de iluminat, inteligent, cu tehnologie LED și un sistem de irigare cu senzori.
Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 6 Cluj. Parcuri în toate cartierele! Emil Boc: „Ne concentrăm atenția să creăm asemenea zone de verdeață (n.r. la fel ca Parcul Între Lacuri) și de petrecere plăcută a timpului în aer liber, în toate cartierele orașului. Cele două modele ...” 7
Descriere sumară proiect:
  • reorganizarea străzii prin eliminarea diferențelor de nivel între spațiul exclusiv pietonal și spațiul carosabil;
  • refacerea întregii suprafețe de călcare;
  • reorganizarea intersecțiilor;
  • plantarea a 48 de arbori noi, arbuști;
  •  accesibilizarea spațiului public pentru persoanele cu dizabilități și protecția acestora (pavaje cu marcaje tactile integrate)
  • propunerea unui concept de mobilare urbană modern şi coerent adaptat specificului străzii/zonei;
  • lucrări pentru asigurarea iluminatului public şi de siguranţă modern şi performant care să permită creşterea eficienţei energetice;
  • lucrări pentru iluminat festiv, iluminat arhitectural, telegestiune, evenimente publice;
  • reducerea consumului de energie electrică şi implicit a gazelor cu efect de seră (ex. CO2), prin utilizarea unui sistem de iluminat performant, care folosește tehnologii ce permit reducerea fluxului luminos pentru anumite paliere orare.
  • îmbunătățirea sistemului de colectare a apelor pluviale;
  • toate elementele infrastructurii edilitare existente și propuse în zonă se vor rezolva în sisteme subterane moderne.
error: Content is protected !!