Video Cluj. Alpinist în stare gravă după ce a căzut de la 20 de metri înălțime în Cheile Turzii

Updated on mai 17, 2020 Un bărbat se află în stare gravă la spital după ce a căzut de la peste 20 de metri înălțime în Cheile Turzii. Bărbatul a fost luat cu elicopterul și transportat la un spital din Târgu Mureș, transmit cei de la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

„Bărbat cu răni grave, preluat de elicopterul EC-135 de la Târgu Mureș, după ce a căzut de la peste 20 de metri înălțime în Cheile Turzii

Alpinist în stare gravă

Astăzi, 16 mai 2020, colegii noștri de la Punctul de Operare Aeromedicală Târgu Mureș au fost solicitați să salveze un bărbat cu răni grave care a căzut de pe un versant din Cheile Turzii, județul Cluj.

În urma producerii accidentului, bărbatul a suferit multiple traumatisme, fiind necesară preluarea acestuia într-un timp cât mai scurt și transportarea de urgență la o unitate spitalicească.

Din cauza afecțiunilor suferite și a configurației terenului în care s-a produs accidentul, caracterizat prin relief abrupt, greu accesibil colegilor de la Salvamont, s-a luat decizia ca preluarea bărbatului să fie efectuată cu elicopterul dotat cu troliu, aflat în serviciu la Târgu Mureș.

Vezi video aici:

Datorită profesionalismului și promptitudinii cu care au intervenit colegii noștri, s-a reușit preluarea bărbatului și transportarea aeriană a acestuia la un spital din Târgu Mureș.

Felicitări echipajului care a îndeplinit cu succes această misiune, compus din locotenent-comandor Tudor Radu, căpitan Neacșu Dragoș, medic Vătău Dan, asistent medical/salvator Attila Pal și maistru militar Burnichi Alin (operator troliu)”, au transmis cei de la Inspectorat. 

 

error: Content is protected !!