Cluj. Ce amendă a primit Pepco Florești după aglomerația de ieri, clienți fără măști, fără distanțare fizică

Updated on mai 16, 2020 Magazinul Pepco Florești a fost amendat cu suma de doar 500 de lei după ce ieri zeci de oameni s-au înghesuit la cumpărături fără a păstra distanța recomandată, iar mulți nu purtau măști sau mănuși de protecție.

Guvernul nu poate da amenzi până luni, iar CCR le-a declarat neconstituționale, astfel că statul nu are pârghii cu care să îi determine pe oameni să respecte măsurile impuse.

pepco floresti
(Foto Facebook Grupul celor care traiesc in Floresti)

Polițiștii clujeni au aplicat, vineri, o amendă de 500 de lei personalului responsabil cu funcţionarea magazinului din comuna Floreşti unde s-au înregistrat în cursul zilei cozi de zeci de persoane, atât în interior cât şi în exterior, fără respectarea distanţării sociale, informează mediafax.ro.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, vineri, că au fost încălcate prevederile referitoare la prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID-19.

”În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, privind neluarea măsurilor necesare de control, distanţare fizică şi restrictionare a accesului în societatea comercială, s-a stabilit încălcarea prevederilor referitoare la prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru încălcarea normelor legislative instituite în perioada stării de alertă, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 500 de lei a personalului responsabil cu funcţionarea societăţii respective”, au spus poliţiştii clujeni. Responsabilul sancţionat poate achita jumătate din amendă în termen de 15 zile, adică suma de 250 de lei.

error: Content is protected !!