Cluj. Bărbat mușcat de viperă. Spitalele nu au ser antiviperin

Updated on mai 12, 2020 Bărbat mușcat de viperă. Probleme în spitalele din Cluj cu serul antiviperin. Lipsește cu desăvârșire.

Au fost zile extrem de călduroase și viperele au ieșit din ascunzători. Un bărbat din Cluj a fost mușcat și a ajuns la spital, unde a aflat că nu există ser antiviperin. Și nu doar la Județean, ci în toate spitalele din Cluj, anunță Stirile TVR.

mușcat de viperă

Incidentul a avut loc în localitatea Mărișel. Bărbatul se afla în curte când a văzut viperă. S-a apropiat puțin și atunci a fost mușcat de deget. A chemat ambulanță care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe.

Medicii spun că serurile pe care le aveau la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj au expirat, iar pe piața românească nu se găsesc altele, deși s-au făcut solicitări.

De asemenea, serurile se administrează diferit, în funcție de tipul de viperă care produce mușcătura. Astfel, medicii clujeni încearcă diferite metode de tratament.

Medicii susțin că serul antiviperin nu trebuie administrat la orice mușcătură de viperă, deoarece ar putea avea efecte adverse. Pe de altă parte, specialiștii ne recomandă să fim prudenți când mergem în drumeții.

Ministerul Sănătății a făcut demersuri ca să achiziționeze seruri din Serbia sau Polonia.

error: Content is protected !!