Cluj. Pompieri ISU intoxicați cu clor, rezervor avariat în Turda. 2 angajați au fost evacuați în siguranță din clădire după ce au fost dotați cu aparate de respirat

Updated on mai 11, 2020 Pompierii clujeni au intervenit în această noapte la o  societate comercială din Turda, unde un butoi de clor degaja gaze toxice. Mai mulți pompieri ISU intoxicați au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, cu două autospeciale de apă și spumă, echipaje de ambulanță, poliția și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, transmite turdanews.net.

pompieri ISU intoxicați

Pompierii sosiți la fața locului au constatat că se simțea miros puternic de clor în atmosferă, aerul era iresirabil în interiorul operatorului economic, era în funcțiune instalația pentru refularea a perdelei de apă, destinată limitării propagării scăpărilor de gaz în atmosferă, iar doi angajați se refugiaseră pe un vagon pentru a evita inhalarea de clor.

Pompieri ISU intoxicați

Patru pompieri din echipajele care au intervenit la locul evenimentului au necesitat administrarea de oxigen, după ce au inhalat clor în momentul schimbării buteliilor aparatelor de respirat cu aer comprimat, dar nu a fost necesar transportul la spital.

Doi angajați ai opreatorului economic au fost evacuați în siguranță după ce au fost dotați cu aparate de respirat, fiind scoși în siguranță  în afara zonei unde se manifesta deversarea de gaz.

error: Content is protected !!