Cluj. KINGS on ICE cu Evgeni Plushenko și renumitul violonist Edvin Marton, la BT Arena

Updated on decembrie 4, 2019 Spotlights aduce la Cluj-Napoca pe 7 decembrie la Sala Polivalentă (BT Arena), Kings on Ice, cel mai grandios show de patinaj artistic din lume, în frunte cu Evgeni Plushenko și renumitul violonist Edvin Marton.

Kings on Ice va reuni 20 de artiști cu peste 70 de medalii la competiții mondiale și europene, care au pregătit o nouă serie de numere şi demonstraţii impresionante.

Evgeni Plushenko s-a născut la Dzhamku, Rusia, și este cel mai cunoscut patinator la momentul actual. Are la active 50 de premii printre care: 3 Medalii olimpice de aur (2002, 2006, 2010), fiind de 4 ori câștigător al competitiei Grand Prix, de 5 ori campion European, de 7 ori caștigatorul Campionatului National de Patinaj din Rusia și primul patinator care a efectuat săritura cu cvadruplu toe loop – triplu toe loop – dublu loop.

Cluj. KINGS on ICE cu Evgeni Plushenko și renumitul violonist Edvin Marton, la BT Arena 1

Adelina Sotnikova, s-a născut la Moscova și este campioană olimpică la patinaj artistic feminin la Soci în 2014, fiind și de 4 ori campioană la Campionatul Național din Rusia. Ea mai are la activ o medalie de argint la Jocurile Olimpice de Iarnă, 2 medalii de argint la Jocurile Olimpice europene, 5 medalii la Grand Prix și nenumărate premii la etapele de juniori.

Alexander Viktorovich Smirnov și Yuko Kawaguti sunt patinatori pereche, de 2 ori olimpici la Jocurile Olimpice Europene din 2010 și 2015. Au la activ 2 Medalii olimpice de bronz în 2009 și 2010, 2 Medalii de bronz la finalele Grand Prix și sunt de 3 ori campioni la Campionatul Național din Rusia. În 2015 au devenit prima pereche de patinatori din istorie, care a reușit să facă două sărituri cvadruple cu aruncare.

Ivan Righini este un patinator de mare anvergură, el fiind numit de 2 ori campion al Bavariei Open și de 4 ori campion național al Italiei. Are la activ 2 premii la Bavarian Open, o Medalie la Campionatul ISU, 4 Medalii la Grand Prix, o Medalie de bronz la Campionatul din Zagreb și locul 6 la Olimpiada Europeană din 2016.

Dmitri Soloviev este unul dintre cei mai buni dansatori pe gheață ai Rusiei. A câștigat alături de Ekaterina Bobrova Medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2013. Cei doi au primit și două Medalii de aur la Grand Prix, în 2010 Cupa Rusiei și în 2011 Cupa Chinei. Dmitri Soloviev a fost numit campion European în 2013 și de 6 ori Campion la Naționalele Rusiei.

Elena Ilinyk este una dintre cele mai bune dansatoare pe gheață a Rusiei. Alături de partenerul ei, Ruslan Zhiganshin a devenit campioană națională a Rusiei în 2015.

Alături de Nikita Katsalapov a primit Medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2014. În 2012 și 2013 cei doi au primit argintul la Campionatul European, iar în 2014 au primit Medalia de bronz. În 2010 cei doi erau campioni mondiali la etapa junior.

Publicul se va bucura de încă 20 de partinatori. De la gala Kings On Ice nu va lipsi laureatul premiului Emmy, Edvin Marton. Sub corzile celebrului său Stradivarius, „Prințul Viorii” va oferi publicului un show de neuitat, o retrospectivă emoționantă a pieselor ce au cucerit milioane de ascultători din toate colțurile lumii.

error: Content is protected !!