ISU Cluj: „De Dragobete iubește românește! … Le dorim să rămână veșnic vie iubirea tinerilor medici Mihai și Maria Bucur, care ne-au învățat că #familia este locul unde începe viața, iar dragostea nu se termină niciodată. Le mulțumim pentru că ne-au arătat, deja de mai bine de 14 ani – de când Mihai a început …”

Updated on februarie 24, 2018 Pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele. Numele sărbătorii vine de la Dragobete, fiul Babei Dochia, un personaj mitologic care este asociat cu venirea primăverii. ISU Cluj a ținut să transmită un mesaj special cu această ocazie.

Pe Facebook, ISU Cluj a scris: „De Dragobete iubește românește!
Pe 24 februarie celebrăm Dragobetele, simbol al dragostei autohtone, personaj preluat de la vechii daci și transformat în protectorul tinerilor și patronul iubirii.
ISU Cluj: „De Dragobete iubește românește! ... Le dorim să rămână veșnic vie iubirea tinerilor medici Mihai și Maria Bucur, care ne-au învățat că #familia este locul unde începe viața, iar dragostea nu se termină niciodată. Le mulțumim pentru că ne-au arătat, deja de mai bine de 14 ani - de când Mihai a început ...” 1

Superstițiile bătrânești îndeamnă fetele să se vadă cu băieți de Dragobete, pentru a avea parte de iubire de-a lungul întregului an, iar băieții să fie afectuoși cu fetele, fără să le necăjească. Altfel îi așteaptă o primăvară plină de ghinion și un an neprielnic.

Pentru a rămâne vie iubirea, de-a lungul anului, tinerii trebuie să se sărute în această zi!

Le dorim să rămână veșnic vie iubirea tinerilor medici Mihai și Maria Bucur, care ne-au învățat că #familia este locul unde începe viața, iar dragostea nu se termină niciodată.

Le mulțumim pentru că ne-au arătat, deja de mai bine de 14 ani – de când Mihai a început gărzile ca student voluntar al SMURD Cluj, că trebuie să fim mereu veseli, săritori și să credem în reușita noastră”.

error: Content is protected !!