Foto Cluj. Simona Halep cu NOROC. U Banca Transilvania s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup. Simona Halep a dat lovitura de start a partidei

Updated on februarie 8, 2018 U-Banca Transilvania a reușit să se califice în optimile FIBA Europe Cup după victoria în fața ciprioților de la Keravnos Nicosia, scor 77-71 (17-17, 19-19, 15-22, 26-13).

Spectatorii prezenți în sala Horia Demian au avut parte și de o surpriză la începutul meciului. Angajarea simbolică a fost făcută de nr. 2 în clasamentul WTA, Simona Halep, prezentă la Cluj-Napoca pentru meciul de FED Cup dintre România și Canada.

Foto Cluj. Simona Halep cu NOROC. U Banca Transilvania s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup. Simona Halep a dat lovitura de start a partidei 1

„Asta seara am avut parte de o surpriza placuta. Am sustinut echipa U BT Cluj si am dat lovitura de start la meciul din FIBA Europe Cup”, a scris Halep pe pagina ei de Facebook.

Foto Cluj. Simona Halep cu NOROC. U Banca Transilvania s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup. Simona Halep a dat lovitura de start a partidei 2 Foto Cluj. Simona Halep cu NOROC. U Banca Transilvania s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup. Simona Halep a dat lovitura de start a partidei 3

U-Banca Transilvania a început tare meciul, cu șase puncte puse pe tabelă fără replică, dar Keravnos s-a trezit repede și la mijlocul primei secvențe scorul era echilibrat, 8-7. Sakic s-a zbătut sub ambele panouri, iar Watson a fost ca argintul viu pe teren, informează u-bt.ro

În perioada a doua, Silvășan a încercat o formulă cu talie – Lapornik – Kromah – Calnicenco – Sakic – Barro, însă construcția a avut de suferit din cauza presiunii puse pe sloven și oaspeții s-au desprins (19-25, min. 13).

S-a mers umăr la umăr până în pragul pauzei mari când, în ciuda unui timp de odihnă cerut de oaspeți pentru a plănui ultimul atac, tabela nu s-a mai schimbat și arăta aceași diferență ca la începutul meciului, dar și al sfertului secund: 36-36.

Sfertul al treilea a debutat bine pentru băieții noștri, reușind să fie mai mereu la conducere, însă concentrarea pe finalizare a lăsat din nou de dorit și Keravnos a stat tot timpul în maxim 5-6 puncte diferență, de unde au putut repede să revină. Ciprioții au condus pentru prima dată în secvență în min. 28 (49-51).

Ultimul sfert a început în aceași notă, cu Keravnos concentrată și U-Banca Transilvania amorțită, însă Watson a reușit de unul singur să animeze atât jocul, cât și publicul, înscriind cinci puncte consecutive și readucând scorul la cote rezonabile (58-61, min. 33).

U-Banca Transilvania a temporizat suficient de bine jocul și și-a acontat victoria și, totodată, calificarea, alături de Donar Groningen, dar și de Keravnos, în calitate de cel mai bine poziționată echipă de pe locul al treilea.

error: Content is protected !!