Cluj: Tren de mare viteză Budapesta – Cluj – Bucureşti, prioritatea Ungariei

Updated on octombrie 2, 2017 Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat într-o conferință comună susținută alături de ministerul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, că introducerea unui tren de mare viteză între București și Budapesta, via Cluj Napoca, trebuie să fie o prioritate.

„O ştire bună este că până în 2020 vom dubla numărul conexiunilor prin autostrăzi dintre Ungaria şi România, acum avem una, vom avea două. Acesta nu este o situaţie demnă de mândrie a noastră, dar sperăm că dintre cele 10 puncte de frontieră provizorii două să le avem puncte de trecere oficiale în viitor.

Cluj: Tren de mare viteză Budapesta - Cluj - Bucureşti, prioritatea Ungariei 1

În Europa, infrastructura de transport se dezvoltă mai ales pe căile ferate. Considerăm că proiectul unui tren de mare viteză care să lege Budapesta prin Cluj de Bucureşti trebuie să fie o prioritate. Deci, probabil, într-o primă fază se va realiza conectarea Budapestei cu Clujul, şi într-o a doua etapă cele două capitale să fie legate printr-un tren de mare viteză”, a spus Szijjarto, citat de Ziua de Cluj. 

Acesta a mai declarat că se află în desfăşurare şi un proiect privind securitatea energiei între cele două ţări, astfel încât în 2022 va fi posibil transportul a 4,4 miliarde mc de gaz între România şi Ungaria.

error: Content is protected !!