PSD Cluj: „Mai important este să avem metrou … Metroul ar trebui să plece de la Gilau și să ajungă până la Jucu. Degrevează central de trafic, iar elevii vor putea merge cu bicicletele la școală”

Updated on septembrie 22, 2017 PSD Cluj nu reușește să explice de ce Guvernul PSD blochează banii pentru Centura Metropolitană, centură a cărei realizare o susțin. În legătură cu metroul, Horia Nasra declară că este de acord cu proiectul.

Joi seara, într-o întâlnire a reprezentanților Consiliului Civic Local cu șapte dintre parlamentarii clujeni, liderul organizației județene a PSD, Horia Nasra, a arătat că susține centura și că este de acord cu o soluție pe termen lung aruncată în spațiul public de Emil Boc și Dan Tarcea, în exclusivitate, la postul de radio Realitatea FM, informează Ziua de Cluj.

PSD Cluj: „Mai important este să avem metrou ... Metroul ar trebui să plece de la Gilau și să ajungă până la Jucu. Degrevează central de trafic, iar elevii vor putea merge cu bicicletele la școală" 1

“Susținem centura metropolitană, dar este insuficient, pentru că tot nu va rezolva problemele de trafic ale celor din Mănăștur, Gheorgheni sau Mărăști. Mai important este să avem metrou. Am auzit declarațiile domnului viceprimar Dan Tarcea și o susțin. Populația orașului crește, se mută mulți oameni aici, iar acesta este un proiect la care trebuie să punem umărul cu toții.

Eu cred că soluția este să ne împrumutăm. Trebuie să îi întrebăm pe clujeni dacă sunt de acord să plătim o sumă lunar pentru a achita acest credit. Metroul ar trebui să plece de la Gilau și să ajungă până la Jucu. Degrevează central de trafic, iar elevii vor putea merge cu bicicletele la școală”, a spus Nasra.

Emil Boc în vizita din China de anul acesta, potrivit linia9.ro: „Haideți să vă spun că este una dintre soluții, nu singura. Noi, acum, suntem în procesul de reevaluare a strategiei privind orașul pe partea de infrastructură.

Sunt mai multe propuneri. Una dintre ele este metroul, alta vizează un monorail, alta vizează extinderea și fluidizarea transportului public generalizat. Vom vedea care va fi soluția propusă de specialiști.

În urma dezbaterii publice o vom tranșa în final și aici las deschise toate oportunitățile, pentru că nu trebuie să o tranșeze primarul, pentru că nu are toate cunoștințele de specialitate. Lăsăm specialiștii să creioneze actualizarea strategiei, după care o vom da spre dezbatere publică, după care vom lua decizia pe care o vom implementa”.

error: Content is protected !!