Cluj: Începe școala, încep blocajele în trafic. Emil Boc, cerere pentru școlile din Centru cu 12,000 de elevi și părinți:

Updated on septembrie 5, 2017 De luni va începe un nou an școlar iar străzile din centru vor fi din nou blocate de mașinile părinților care vor aduce copiii la cursuri. Singura măsură pe care o va lua Primăria este să ceară directorilor să schimbe orele de începere a cursurilor. Greu de crezut că părinții vor fi de acord cu așa ceva, având în vedere că ei merg la serviciu după ce lasă copiii la școală.

Potrivit Mediafax, Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local, că reticenţa cea mai mare în implementarea unei măsuri de tipul cursurilor graduale vine de la părinţi, care trebuie să fie convinşi că este în beneficiul tuturor o circulaţie suportabilă, dimineaţa, în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Cluj: Începe școala, încep blocajele în trafic. Emil Boc, cerere pentru școlile din Centru cu 12,000 de elevi și părinți: 1

”Solicit sprijinul ISJ pentru a determina conducerile şcolilor şi liceelor din centrul Clujului să îşi modifice orele de începere a cursurilor în manieră gradată – 7,30, 8, 8,30, 9,00. Doar în această modalitate vom reuşi să degrevăm, atât cât este posibil, din aglomeraţia existentă la începutul anului şcolar din centrul Clujului, şi am îmbunătăţi traficul rutier dimineaţa când toată lumea vine pe ora 8 la şcoală. Reticenţa cea mai mare vine de la părinţi şi trebuie să îi convingem că este în beneficiul tuturor că putem circula suportabil, dimineaţa, în centrul oraşului. Cred că stă la îndemâna noastră impunerea acestei politici educaţionale şi public. Nu mă refer la şcolile şi liceele din cartiere, ci la cele din centrul oraşului”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj-Napoca a luat măsuri pentru decongestionarea traficului rutier, înfiinţând liniile dedicate pentru a încuraja transportul în comun, care au fost date în funcţiune cu mult înainte de începerea şcolii.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, la rândul său, în şedinţa Consiliului Local, că instituţia pe care o conduce este deschisă la astfel de soluţii.

”Evident că vom fi deschişi, nici nu se pune problema. Încă din cursul anului trecut am început să modificăm cursurile de la orele 7,30, 8, 8,30 pe zona liceelor <Şincai> şi <Racoviţă>. Vom încerca să mergem în continuare, sigur, aici e o reţinere serioasă din partea părinţilor. Dar va trebui să impunem aceste lucruri. Cred că lucrurile se pot aşeza. Nu avem nicio problemă din acest punct de vedere, vom încerca cu directorii şcolilor să avem o discuţie pentru că e o nebunie ce se întâmplă în zona centrală, acesta este adevărul, şi trebuie să găsim soluţii”, a afirmat Cuibus.

În zona centrală a municipiului Cluj-Napoca funcţionează mai mult de zece şcoli şi licee, în care învaţă aproximativ 12.000 de elevi.

error: Content is protected !!