Șofer din Cluj, „vedetă” în Sudul Franței! „ Şoferul românache de TIR … descoperă că, dacă atinge cu botul camionului bariera de la punctul de taxare, aceasta se ridică şi poate trece fără să mai plătească”. Vezi ce au făcut polițiștii francezi:

Updated on august 30, 2017 O firmă de transport din Cluj este suspectată că a dat un tun de 220,000 de euro prin faptul că nu a plătit taxa de intrare pe o autostradă din Franța după ce un șofer a găsit o metodă inedită de a forța bariera.

Pe Facebook, Julius Constantinescu a scris: „Sudul Franței, autostrada A9. Şoferul românache de TIR, angajat al unei firme de transport din Cluj, descoperă că, dacă atinge cu botul camionului bariera de la punctul de taxare, aceasta se ridică şi poate trece fără să mai plătească. E un sistem de siguranță pentru impact uşor, bariera se ridică când e atinsă. Şoferul românache de TIR e mândru de descoperirea sa – ştiți doar că românii sunt deştepți şi se descurcă în orice situație.

Șofer din Cluj, „vedetă” în Sudul Franței! „ Şoferul românache de TIR ... descoperă că, dacă atinge cu botul camionului bariera de la punctul de taxare, aceasta se ridică şi poate trece fără să mai plătească”. Vezi ce au făcut polițiștii francezi: 1

Odată isteața descoperire făcută, toate tirurile firmei din Cluj trec aşa de bariera de pe A9. Până într-o zi, când oamenii răi de la autostrăzile franțuzeşti se sesizează şi se duc la poliție. Poliția franceză notează numerele de înmatriculare şi le trimit colegilor români, să identifice proprietarul.

Câteva zile mai târziu, şoferul românache isteț e din nou la intrarea pe A9. De data asta însă opreşte, plăteşte taxa regulamentar şi intră pe autostradă. Doar că politiştii francezi xenofobi şi răi nu apreciază gestul şi îl trag pe dreapta. Şoferul românache neagă: “Cine, eu? Mă jigniți, să moară mama!”, aşa că polițiştii îi arată înregistrările.

Imaginile sunt emoționante, românache izbucneşte în plâns. Polițiştii sunt câinoşi în continuare şi îl anunță că sechestrează TIR-ul până când proprietarul plăteşte datoria plus amenda – un total de 220.000 de euro. Românache plânge, lacrimi îi şiroiesc pe obraji: cum ajunge el acasă? Îl sună pe patron: “Şefu’, veniți aici, să rezolvați!” Ăla refuză.

Rămas cu polițiştii francezi pe cont propriu, şoferul românache face confesiuni: şefu’ ştia, făceau jumi-juma. Cu o zi înainte i-a trimis un sms, îl arată şi noilor săi prieteni francezi: “Plăteşte alea la autostradă, nu mai trece aşa că sunt ăia geană”.

Polițiştii francezi se bucură foarte mult când află că patronul român aflase deja că se fac verificări, mai ales că despre asta ştiau doar ei şi omologii lor români, milițienii, pe care îi rugaseră să le dea datele transportatorului. Ce au făcut milițienii clujeni prima şi prima dată? Au zorit să-l alerteze pe patronul românesc: “Băi, te caută fraierii ăia, vezi cum faci”.

Aceasta a fost povestea inventivului şofer românache de TIR care a descoperit cum să fenteze taxa de autostradă în Franța, a patronului românesc care făcea fifty-fifty banii economisiți cu şoferii săi şi a bravilor milițieni clujeni, care bat cu chipiul în mână la uşa infractorilor să-i prevină că-i caută polițiştii cinstiți.

Acum sper că e şi mai clar că romii ne fac de râs în Franța.

error: Content is protected !!