Cluj: Se construiesc foarte multe apartamente: 192 de proiecte rezidenţiale. Vezi la cât a ajuns metrul pătrat:

Updated on mai 29, 2017 În 7 mari orașe ale României există 1,400 de ansambluri rezidențiale, în diferite faze de construcție, finalizate sau vândute. Clujul se află pe locul doi, după București, cu 192 de proiecte.

După București, în orașul de pe Someș se găsește cea mai variată ofertă de ansambluri rezidențiale din România, respectiv un total de 192 de proiecte, din care 91% de apartamente. Dintre acestea, 60 sunt disponibile în piață, 81 au fost deja tranzacționate, iar restul au autorizația de construcție sau sunt în proces de realizare a PUZ-ului, potrivit imobiliare.ro.

Cluj: Se construiesc foarte multe apartamente: 192 de proiecte rezidenţiale. Vezi la cât a ajuns metrul pătrat: 1

(foto: Claudia Pop)

Aflat în momentul de față într-o strânsă competiție cu Bucureștiul în ceea ce privește prețurile locuințelor, Clujul a cunoscut, încă din perioada de boom, o dezvoltare rezidențială intensă a localităților limitrofe.

Așa se face că cel mai mare proiect din această zonă (ansamblul rezidențial Calea Baciului), format din 11 blocuri cu 1.800 de apartamente, se află în comuna Baciu. În Florești, ce s-a transformat într-o adevărată localitate-satelit a orașului de pe Someș, proiecte precum Multiserv 1 și Multiserv 2 (ambele dezvoltate de Wohnung Invest) ajung la câte 600 de unități locative.

În interiorul orașului, ansamblul cu cele mai multe locuințe finalizate până acum este Bonjour Residence, din cartierul Bună Ziua, ce numără tot 600 de unități.

Prețul apartamentelor din Cluj Napoca a crescut cu 7,2% în primul trimestru din 2017 față de aceiași perioadă a anului trecut. La nivel național prețul unui apartament este mai mare cu 6,5%  față de 2016, arată un studiu efectuat de imobiliare.ro

Astfel, în a treia lună a acestui an, proprietarii de apartamente solicitau un preţ mediu în România de 1.092 de euro pe metrul pătrat pentru o locuinţă, în creştere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1,1% faţă de februarie.

În martie 2017, cele mai mari creşteri faţă de aceeaşi perioadă din 2016 s-au înregistrat în Cluj-Napoca, unde  preţul a ajuns la 1.260 de euro/mp, cu 7,2% peste nivelul din martie 2016.

error: Content is protected !!