Video Cluj: 11 copii duși de URGENȚĂ la spital. Unui copil i s-au înroșit mâinile, alții au avut mâncărime pe piele, pe tot corpul, fără erupții

Updated on noiembrie 24, 2016 Elevii unei școli din Gherla au fost astăzi la un pas de tragedie după ce au inhalat vapori toxici. În timpul unei ore de curs, administratorul școlii a turnat o soluție pe soba încinsă.

Un apel la 112 a anuntat joi la amiaza ca mai multi copii au fost intoxicati la o scoala din Gherla. Din primele informatii, cativa copii de clasa a IV-a de la liceul “Ana Ipatescu”, care faceau cursuri la sediul de pe strada Bobalna (fosta scoala “Step by step”) nu s-au simtit bine, dupa ce ar fi inspirat vapori de la o solutie odorizanta. Copiii au inceput sa acuze iritatii pe piele in timpul orei, informează gherla.info.

15208068_344946392539571_1938862877_n

Un copil a povestit ca la un moment dat, administratorul scolii a intrat in sala de clasa si a turnat o solutie peste soba. In ora de matematica, invatatoarea a observat la un elev aflat mai in fata ca i s-au inrosit mainile, iar apoi acelasi lucru a fost observat si la alti copii.

S-a dat alarma de evacuare si toti copiii au fost scosi din sala de clasa.

Au intervenit trei ambulante si un echipaj SMURD. Doi copii au fost preluati cu ambulanta si sase cu SMURD, fiind transportati la sectia pediatrie a spitalului din Gherla pentru investigatii medicale. Alti patru copii au ajuns la spital pe jos.

La spital, copii au acuzat ca respira cu dificultate si ca au mancarime pe piele, pe tot corpul, fara eruptii, a declarat Turdeanu-Stef Liana, sefa sectiei pediatrie. La o parte dintre copii le-a fost administrat oxigen, cortizon si antihistaminic.

Copiii au fost apoi examinati si s-a constatat ca nu sunt in pericol, acestia parasind spitalul, medicii reocmandand parintilor sa revina in cazul in care apar efecte secundare.

In jurul orei 13.10 la spital a mai sosit o fetita din clasa respectiva, cu o eruptie cutanata, care a ramas in spital pentru monitorizare.

Tot din primele informatii, solutia folosita in sala de clasa este un produs “PONS”, folosit ca deodorizant pentru toalete. Conform instructiunilor de folosire a produsului, se aplica o picatura in fata WC-ului.

Vezi aici Video postat de Gherla INFO pe Youtube.com:

Acum ramane de lamurit de ce a ajuns solutia in sala de clasa.

error: Content is protected !!