Cluj: De ce merg cu Uber? Patru tineri clujeni despre motivele pentru care aleg Uber pentru a se deplasa prin oraș

Updated on noiembrie 22, 2016 Aplicația Uber se extinde în tot mai multe orașe din țară în ciuda dificultăților pe care le are în instanță. Apariția acestui serviciu a dus la proteste din partea taximetristilor, nemultumiți de concurența pe care Uber o reprezintă.

Patru clujeni și-au expus motivele, pe site-ul uber.com, pentru care preferă să călătorească cu Uber în dauna taxiului clasic.

uber

Alex Pop are 26 de ani și se numără printre clujenii care au folosit Uber chiar din prima zi. A apreciat serviciul pentru că e simplu și pentru că nu are nevoie de numerar.

Am 26 de ani și lucrez în domeniul IT. Presupun că acest domeniu m-a făcut să apreciez lucrurile simple și de calitate, gândite să facă exact ceea ce promit să facă și într-un mod cât mai simplu pentru client. Acesta a fost și unul dintre lucrurile care m-au atras de când am auzit prima dată de Uber, în 2014. Era un serviciu care nu a reinventat roata, dar a luat puterea telefoanelor mobile și conectivitatea oamenilor și le-a combinat cu un sistem de transport. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că nimeni nu se mai gândise să facă asta până atunci. Mai mult, mi se pare genial faptul că oameni din diverse domenii de activitate pot să fie șoferi Uber dacă vor, și nu este necesar ca aceștia să petreacă 8 ore pe zi în spatele volanului.

Din prima zi în care Uber a venit în Cluj am și comandat prima mașină și voi continua să folosesc acest serviciu, nu pentru că ar fi mai curat, cum spun mulți (cu toate că este), ci pentru că e mult mai simplu: știu exact cine vine, când vine, putem să nu povestim nimic dacă mă simt morocănos și, cel mai important, nu am nevoie de bani cash la mine, mai ales că de obicei nu am mai mult de 5-10 lei în portofel.”, povestește Alex.

Ioana Curta, manager într-o companie de IT, spune că Uber o ajută să țină pasul cu viața activă pe care o are și să aibă în același timp o evidență clară a costurilor de transport.

„De la lucru dimineața, la sport seara și la evenimentele la care particip în weekenduri, am nevoie de flexibilitate și simplitate pentru a putea trăi o viață activă. Fiind o persoană ocupată într-un oraș aglomerat, trebuie să îmi optimizez timpul la maxim și să nu îmi fac griji pentru calitatea și curățenia mijloacelor de transport pe care le folosesc. Pentru că o mare parte din zi o petrec la locul de munca din domeniul IT, îmi doresc de asemenea să folosesc tehnologia la maximum. Uber îmi permite să fac o comandă cu doar câteva click-uri și să am toate detaliile călătoriei și facturile salvate ușor.”, povestește Ioana.

Mihai Neagu, cercetător în domeniul securității, are 35 de ani și folosește Uber de la început pentru calitatea serviciului și siguranța acestuia.:

Am 35 de ani, sunt din Baia Mare și lucrez în IT în Cluj-Napoca. Pentru că nu am mult timp la dispoziție prefer să merg cu mașina dintr-o parte în alta. Am ales Uber pentru confortul mașinilor, profesionalismul șoferilor și siguranța călătoriei. Îmi place că pot vedea pe aplicație unde este mașina până să ajungă la mine, am istoricul complet al traseelor și îmi place că plata se face fără numerar. De asemenea, navigația este asistată și există sistem de feedback pentru fiecare călătorie, ceea ce duce la un control eficient al calității.”, explică Mihai.

Pentru Bogdan Doagă, un tânăr de 32 de ani care s-a întors de curând în Cluj după ce a petrecut 2 ani în Londra, Uber este o alternativă optimă și sigură pentru a ajunge la destinație. Bogdan lucrează ca Product Manager pentru o companie din Statele Unite, unde creează sisteme de navigație pentru unii dintre cei mai mari producători auto din lume.

„Am descoperit Uber ca o alternativă sigură și de calitate la a îmi folosi propria mașină sau transportul public. Folosesc Uber în alte orașe de cațiva ani și am fost extrem de încântat când acest serviciu a fost lansat și în Cluj.”, explică Bogdan.

error: Content is protected !!